Musorujsag
Élő Eredmények

Nem könnyíti meg a svéd kapitány a magyar kéziválogatott vb-negyeddöntőbe jutását

Nem könnyíti meg a svéd kapitány a magyar kéziválogatott vb-negyeddöntőbe jutását

m4sport.hu
A svéd férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya valószínűleg pihentetni fogja kulcsjátékosait a világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, ez pedig nem túl jó hír a magyar csapat számára.

Mikler Rolandék pénteken három góllal legyőzték Brazíliát, ezzel megőrizték esélyüket a negyeddöntőbe jutásra, ehhez azonban két feltételnek kell teljesülnie: egyrészt a magyaroknak a középdöntő utolsó fordulójában nyerniük kell a Zöld-foki Köztársaság ellen, másrészt a már biztosan csoportelsőként negyeddöntős svédeknek is le kellene győzniük a nyolc közé jutásra szintén pályázó Portugáliát. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét vasárnapi meccset élőben közvetíti, a magyarok 15.30-tól, a svédek 20.30-tól játszanak.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a társházigazda svédek szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján arra utalt, hogy a számukra tét nélküli meccsen pihentetni fogja kulcsjátékosait. „Az volt a célunk, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Ez a cél teljesült, ennek megfelelően fogom felkészíteni a csapatot a Portugália elleni mérkőzésre. A fókusz mostantól a negyeddöntőn van, az a legfontosabb, hogy arra a mérkőzésre a legjobb állapotban érkezzünk meg” – mondta Glenn Solberg.

A magyar érdekeltségű középdöntős csoport állása:
1. (és negyeddöntős) Svédország 8 pont
2. Portugália 5
3. Izland 4 (128–121)
4. Magyarország 4 (106–117)
5. Brazília 3
6. Zöld-foki Köztársaság 0

A középdöntős csoport utolsó fordulójának vasárnapi programja:
Magyarország – Zöld-foki Köztársaság 15.30
Brazília – Izland 18.00
Svédország–Portugália 20.30

A magyarok korábbi mérkőzései:
csoportkör:
Magyarország – Koreai Köztársaság 35–27
Magyarország–Izland 30–28
Magyarország–Portugália 20–27

középdöntő:
Magyarország–Svédország 28–37

Borítókép: Glenn Solberg (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Férfi kézi-vb podcast, 6. rész: Megjelentek a vezérek a pályán
A magyar férfi kézilabda-válogatott küzdelmes mérkőzésen 28-25-re győzött Brazília ellen, többek között köszönhetően az ujjsérüléssel játszó Mikler Roland fantasztikus teljesítményének, valamint Lékai Máté hét góljának is. A két rutinos játékos vezérré lépett elő a fontos pillanatban, hiszen mivel Svédország legyőzte Izlandot, így életben maradtak a negyeddöntős remények. A közmédia helyszíni stábja a kézilabda-világbajnokság podcastjének hatodik részében elemezte, hány lépésre vagyunk a legjobb nyolctól, amely az olimpiai selejtezőt is jelentheti, valamint, hogy mit ígértek nekünk a svédek, ugyanis rájuk is szükség lesz a továbbjutásunk kiharcolásáért.
Kézilabda
Videó: a svédek rutinos kapusa kicsit begőzölt, két percet pihenhetett utána
A svéd férfi kézilabda-válogatott a lengyelekkel közös rendezésű világbajnokságon fontos 35-30-as győzelmet aratott Izland felett középdöntő csoportjában, amelyben a magyar nemzeti csapat is szerepel, bebiztosítva helyét a negyeddöntőben. A meccs végig izgalmasan alakult, és a játékosokban is alaposan dolgozott az adrenalin.
Kézilabda
Mikler Roland: Szerencsére nem tört el csont az ujjamban, csak szalagszakadás van benne
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.
Kézilabda