Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Ők már gyufaszálban huszonegyeznek” – Mikler Roland felszabadult Zöld-foki Köztársaságra és nehéz meccsre számít

„Ők már gyufaszálban huszonegyeznek” – Mikler Roland felszabadult Zöld-foki Köztársaságra és nehéz meccsre számít

m4sport.hu
Mikler Roland szerint megnehezítheti a magyar férfi kézilabda-válogatott dolgát a világbajnoki középdöntő utolsó fordulójában, hogy a Zöld-foki Köztársaság tét nélkül, felszabadultan játszhat. Chema Rodríguez szövetségi kapitány is kemény ellenfélként tekint a vasárnapi riválisra, ezért nem tervez kulcsjátékosokat pihentetni.

A magyar válogatott pénteken három góllal legyőzte Brazíliát, ezzel megőrizte esélyüket a negyeddöntőbe jutásra, ehhez azonban két feltételnek kell teljesülnie: egyrészt a magyaroknak a középdöntő utolsó fordulójában nyerniük kell a Zöld-foki Köztársaság ellen, másrészt a már biztosan csoportelsőként negyeddöntős svédeknek is le kellene győzniük a nyolc közé jutásra szintén pályázó Portugáliát. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét vasárnapi meccset élőben közvetíti, a magyarok 15.30-tól, a svédek 20.30-tól játszanak.

Chema Rodríguez, Ligetvári Patrik és Rosta Miklós (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szombaton az M4 Sportnak elmondta, a brazilok legyőzése és a svédek Izland elleni sikere után egy kicsit ünnepeltek, de nem sokat, mert vasárnap fontos mérkőzés vár a csapatra a Zöld-foki Köztársaság ellen, és kulcsfontosságú a játékosok regenerálódása.

Örültünk tegnap, mert megmaradt a lehetőségünk bejutni a negyeddöntőbe – nyilatkozta a spanyol szakember, akit nem lepett meg, hogy a középdöntő utolsó napja lesz a sorsdöntő. – „Számítottunk ilyen forgatókönyvű végjátékra, mert tudtuk, hogy erős csoportban vagyunk, és hogy egy nap mindent megváltoztathat, márpedig holnap bármi megtörténhet. Nekünk meg kell tennünk, amit meg tudunk, le kell győznünk, a Zöld-foki Köztársaságot, aztán meglátjuk, mi fog történni. Nagyon fontos mérkőzés lesz, a Zöld-foki Köztársaság egy nagyon kemény ellenfél” – válaszolta Chema Rodríguez arra a kérdésre, hogy esetleg azok a játékosok kapnak-e lehetőséget vasárnap, akik eddig kevesebbet játszottak.

Mikler Roland (Fotó: EPA/Adam Ihse)

A svédek elleni meccsen kézsérülést szenvedett Mikler Roland elmondta, sokat javult az állapota, a brazilok ellen azonban még csak a kezeléseknek és kézvédő felszereléseknek köszönhetően tudott pályára lépni, a bemelegítés után pedig a szíve és az adrenalin vitte előre. A magyar csapat kapusa hozzátette, jelenleg csak arra koncentrálnak, hogy a lehető legjobb mérkőzést játsszák a Zöld-foki Köztársaság ellen, hogy „ne legyen kérdés az, hogy ki nyeri azt a csatát”, a vasárnapi forgatókönyv pedig kísértetiesen hasonlítani fog a péntekihez.

„Pénteken is az volt a dolgunk, hogy megnyerjük a saját mérkőzésünket, aztán szurkoljunk a svédeknek, holnap detto ugyanez lesz a dolgunk.”

A válogatott csapatkapitánya azért számít nehéz mérkőzésre, mert az ellenfél tét nélkül, felszabadultan játszhat, a magyaroknak viszont el kell viselniük a kötelező győzelem terhét. „Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehezebb szakaszok, mert ők már gyufaszálban huszonegyeznek, nem nyomja nagy tét a vállukat, próbálkozni fognak mindenféle játékkal, felszabadultan fognak játszani. Nekünk viszont össze kell szednünk azt a két pontot, úgyhogy a győzelem tétje mindenféleképpen nyomni fog minket, de nagyon remélem, hogy a meccs vége felé már ki fog jönni a két csapat közti különbség” – fogalmazott.

Bánhidi Bence (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Aki félig halott volt, még az is a pályán volt, mert ez egy nagyon fontos mérkőzés volt számunkra” – mondta még a brazilok elleni meccsről Bánhidi Bence, aki szerint attól lett nagyon nehéz a pénteki mérkőzés, hogy négy-öt gólos előny birtokában kicsit kiengedett a csapat és lélektanilag nehéz volt feldolgozni, hogy többször is visszajött az ellenfél a mérkőzésbe.

A Szeged beállója úgy véli, a Zöld-foki Köztársaság ellen nagyon fontos lesz a jó kezdés, mert az elveheti az ellenfél kedvét. „Hátha akkor egy kicsit visszavesznek a tempótól és elkezdenek más stílusban kézilabdázni. Szerintem nehéz mérkőzés lesz, mert tudnak kézilabdázni, ahogy az eddigi találkozójukat láttuk. Holnap nyernünk kell, aztán utána ki kell szurkolnunk valahogy a svédek győzelmét” – tette hozzá.

Ilic Zoran (Fotó: EPA/Adam Ihse)

Zoran Ilic arra hívta fel a figyelmet, hogy a Zöld-foki Köztársaság válogatottjának szerb szövetségi kapitánya van, ezért a balkáni mentalitás jellemző a csapatra. A 21 éves jobbátlövő úgy véli, jó védekezéssel és letámadással győzni tud a magyar csapat vasárnap. „Úgy fogunk kimenni a meccsre, hogy százszázalékosan nyerni fogunk.”

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35–27-re, Izlandot 30–28-ra legyőzték, Portugáliától 27–20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37–28-as vereséget szenvedtek, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Borítókép: Mikler Roland (Fotó: EPA/Adam Ihse)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Férfi kézi-vb podcast, 6. rész: Megjelentek a vezérek a pályán
A magyar férfi kézilabda-válogatott küzdelmes mérkőzésen 28-25-re győzött Brazília ellen, többek között köszönhetően az ujjsérüléssel játszó Mikler Roland fantasztikus teljesítményének, valamint Lékai Máté hét góljának is. A két rutinos játékos vezérré lépett elő a fontos pillanatban, hiszen mivel Svédország legyőzte Izlandot, így életben maradtak a negyeddöntős remények. A közmédia helyszíni stábja a kézilabda-világbajnokság podcastjének hatodik részében elemezte, hány lépésre vagyunk a legjobb nyolctól, amely az olimpiai selejtezőt is jelentheti, valamint, hogy mit ígértek nekünk a svédek, ugyanis rájuk is szükség lesz a továbbjutásunk kiharcolásáért.
Kézilabda
Videó: a svédek rutinos kapusa kicsit begőzölt, két percet pihenhetett utána
A svéd férfi kézilabda-válogatott a lengyelekkel közös rendezésű világbajnokságon fontos 35-30-as győzelmet aratott Izland felett középdöntő csoportjában, amelyben a magyar nemzeti csapat is szerepel, bebiztosítva helyét a negyeddöntőben. A meccs végig izgalmasan alakult, és a játékosokban is alaposan dolgozott az adrenalin.
Kézilabda
Mikler Roland: Szerencsére nem tört el csont az ujjamban, csak szalagszakadás van benne
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.
Kézilabda