Musorujsag
Élő Eredmények
×

Chema Rodríguez: Mindent megtettünk, most kell egy kis szerencse is

Chema Rodríguez: Mindent megtettünk, most kell egy kis szerencse is

M4 Sport
A Zölf-foki Köztársaság magabiztos legyőzése után Chema Rodríguez elégedetten nyilatkozott a magyar kézilabda-válogatott világbajnoki szerepléséről, miközben játékosaival együtt abban bízik, hogy ért még véget.

„Jó munkát végeztünk. Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Elvégeztük, amit el kellett” – foglalta össze Chema Rodríguez a könnyed győzelmet, mielőtt áttért a következő programra, ami nem lesz más, mint szurkolni Svédországnak, hogy legyőzze Portugáliát. Amennyiben a már továbbjutó házigazda nem veszít pontot, a magyar csapat ott lesz az olimpiai kvalifikációs tornát érő negyeddöntőben.

„Jól teljesítettünk a tornán” – értékelte az eddigi szereplést, hozzátéve, nagyon büszke lesz a csapatra, ha nem jönne össze a továbbjutás, de reméli, maradhatnak még, amihez kell egy kis szerencse is.

A kapitány szavaira ráerősítő Bodó Richárdnak poénja folytatására is futotta, mondván, hogy a tornán már két piros lapot gyűjtő Sipos Adriánnak adta volna a mezőny legjobbja címet, mert nem állították ki.

A jól védő Székely Márton kellemetlen ellenfélként jellemezte a zöld-foki csapatot, miközben azon sajnálkozott a meccs után, hogy nem a saját kezükben van a sorsuk, így nem tudják átélni a győzelem mámorát. „Alakul, ahogy alakul” – mondta.

A hét gólt szerző Rosta Miklós úgy érzi, a mieink jól teljesítettek a vébén,

A mezőny legjobbjának szavazott Hanusz Egon számított rá, hogy sok időt kap. „Azt nem gondoltam volna, hogy végig tudok játszani” – nyilatkozta a hat gólja mellett tucatnyi gólpasszt is kiosztó irányító.

Borítókép: (EPA/Johan Nilsson)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ezúttal egyszerű a képlet: így juthat vb-negyeddöntőbe és az olimpia előszobájába a magyar válogatott
Vasárnap és hétfőn rendezik meg a 2023-as férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulóját. A nyolc negyeddöntős helyből hat már elkelt, a maradék kettőre összesen hat válogatott pályázik, közte a magyar nemzeti együttes is. Nézzük, mi kell Mikler Rolandéknak a negyeddöntős szerepléshez, ami egyben biztos részvételt jelentene az olimpiai selejtezőtornán is.
Kézilabda