Musorujsag
Élő Eredmények

Mikler Roland: Köszönöm a csapatnak és a svédeknek, hogy nem az utolsó válogatott meccsem volt most

Mikler Roland: Köszönöm a csapatnak és a svédeknek, hogy nem az utolsó válogatott meccsem volt most

m4sport.hu
A magyar játékosok felszabadultan értékeltek a svéd győzelem után, hiszen ezzel eldőlt, hogy a mieink is biztosan vb-negyeddöntősök, s részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornán is. Hosszú vonatút vár rájuk, de előtte még nyilatkoztak az M4 Sportnak.

„Még most libabőrös vagyok, végigizgultuk ezt a mérkőzést, nagyon nehéz hatvan perc volt, amíg ezt kiszurkoltuk – sóhajtott megkönnyebbülten Bánhidi Bence a svédek győzelme után. – Amiért jöttünk, azt megcsináltuk, megvan az olimpiai kvalifikációs torna, most már új célokat kell felállítanunk és megyünk tovább az úton. Ha lehet így fogalmazni, egy örömjáték fog következni most számunkra.”

A beálló hozzátette: most három órájuk van összepakolni a stockholmi vonatútra, de számára ez biztosan nem lesz probléma.

„Belőlem az szakadt ki most, hogy nem az utolsó válogatottbeli meccsem volt most – vallotta be Mikler Roland, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Sok minden eldőlt volna, ha nem folytatjuk ezt a világversenyt. De megyünk tovább! Köszönöm a csapatnak és a svédeknek.”

„Van még utána dolgunk, Roli nélkül nem válogatott a válogatott – mosolygott csapattársára Bodó Richárd. – Sok meccset meg kellett nyerjünk, kiizzadtuk, kiszurkoltuk, megyünk tovább. Van még pár meccsünk itt.”

Mikler rákontrázott: „Ha tovább megyünk, mit veszíthetünk? Menjünk neki annak, aki szembejön, tegyünk bele mindent!”

A szállodai pletykák szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez átaludta a sorsdöntő svéd meccset, Hanusz Egon ezt megerősíteni és cáfolni sem tudta:

„Igen, nem találkoztunk még most se a Chemával, a szobában van, azóta nem halottunk róla – nevetett a zöldfokiak elleni meccs legjobbjának választott irányító. – Most a svéd meccs után többen írtak nekünk, mint a saját mérkőzésünk után. Többen nem sok esélyt láttak rá, hogy olimpiai selejtező helyre el tudunk jutni, a csapat hitt benne és megcsináltuk. Nem tudtuk, hogy Stockholmba vagy Budapestre megyünk. Talán a leghosszabb öt óra volt ez az életemben, amíg vártam, hogy merre tovább.”

Chema Rodríguez elárulta, nem aludt, filmet nézett a sorsdöntő mérkőzés alatt. Részletek: >>>

Így ünnepeltek a magyar játékosok a svéd–portugál meccset követően:

 

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek