Musorujsag
Élő Eredmények
×

Simán verte Egyiptomot, a vb-címvédő Dánia lesz a magyar csapat ellenfele a kézi-vb negyeddöntőjében

Simán verte Egyiptomot, a vb-címvédő Dánia lesz a magyar csapat ellenfele a kézi-vb negyeddöntőjében

m4sport.hu
A dánok végig irányították a találkozót, ráadásul a kapujukban Landin pazar formában védett.

A dánok két gyors góllal kezdtek, de a 8. percben már négy gólos volt az előnyük. A félidő felére még ezt is növelni tudták. Amellett, hogy jól használták ki helyzeteiket, a kapuban Landin remekelt, sorra akadtak el benne az egyiptomi próbálkozások.

Az afrikai együttes azonban nem adta meg magát, a hajrára két kétperces kiállításnak köszönhetően feljött négy gólra, de a skandinávok zárták góllal a félidőt. A szünetben 17-12-re vezettek a dánok, míg ellenfelük elmaradt a a vb-n eddig látott produkciójától.

A második félidő nem hozott nagy változást a játék képében, a dánok gyorsabban, pontosabban kézilabdáztak, ennek köszönhetően a 45. percben már nyolc gól (22-14) volt a címvédő előnye. A rangadónak induló találkozó a végére egy sima meccs lett, az egyiptomiakat nem megbántva, osztálykülönbség volt a két együttes között.

A végére ugyan kiengedtek kicsit a dánok, de a győzelmük egy percig sem forgott veszélyben, csak az aránya volt kérdéses. Végül öt góllal nyertek és csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol a magyar együttessel találkoznak.

A dánoknak ez volt sorozatban a 25. veretlen vb-meccsük. Amióta 2017. január 17-én a magyar válogatott legyőzte őket az albertville-i nyolcaddöntőben, 24 siker és egy döntetlen a mérlegük, ezzel beállították Franciaország vb-rekordját.

Katowicében a németek csak egyszer vezettek, az 52. percben, utána viszont Norvégia egy 4-0-s sorozattal eldöntötte, és 28-26-ra megnyerte a rangadót, a III. csoport élén végzett és továbbra is százszázalékos.

Eredmények:
középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
IV. csoport (Malmö):
Dánia-Egyiptom 30-25 (17-12)
korábban:
Horvátország-Bahrein 43-32 (17-16)
Egyesült Államok-Belgium 24-22 (14-12)
A végeredmény: 1. Dánia 9 pont, 2. Egyiptom 8, 3. Horvátország 7, 4. Bahrein 4, 5. Egyesült Államok 2, 6. Belgium o.

III. csoport (Katowice):
Norvégia-Németország 28-26 (18-12)
korábban:
Szerbia-Hollandia 32-30 (15-17)
Argentína-Katar 26-22 (12-9)
A végeredmény: 1. Norvégia 10 pont, 2. Németország 8, 3. Szerbia 6, 4. Hollandia 4, 5. Argentína 2, 6. Katar 0
A csoportok első két helyezettje jutott a negyeddöntőbe.

A szerdai negyeddöntő párosítása:
Svédország-Egyiptom, Stockholm
Franciaország-Németország, Gdansk
Dánia-Magyarország, Stockholm
Norvégia-Spanyolország, Gdansk

Borítókép: Malmö, 2023. január 23. A dán Mikkel Hansen örül egy találatnak a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 3. fordulójában, a IV. csoportban játszott Dánia-Egyiptom mérkőzésen Malmőben 2023. január 23-án. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson

További tartalmak