Musorujsag
Élő Eredmények

Chema Rodríguez: Nem sokan mondták volna meg, hogy nyolc között leszünk, de itt vagyunk, és nem elégszünk meg ennyivel

Chema Rodríguez: Nem sokan mondták volna meg, hogy nyolc között leszünk, de itt vagyunk, és nem elégszünk meg ennyivel

m4sport.hu
Szinte hibátlan támadójátékra lesz szüksége a férfi kézilabdaválogatottnak Dánia legyőzéséhez, amivel egyúttal a címvédő egyik méregfogát is kihúzná – véli Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

„Örülünk, hogy itt lehetünk. A torna előtt nem sokan mondták volna, hogy nyolc között leszünk, de itt vagyunk, és nem elégszünk meg ennyivel” – kezdte az M4-nek a spanyol mester, aki szerint az erőltetett menet során nagyon fontos, hogy jól használják ki a rendelkezésre álló két pihenőnapot.

Annál is inkább, mert eggyel több áll a válogatott rendelkezésére, mint a negyeddöntős ellenfélnek, Dániának, amely persze így is egyértelműen a szerdai meccs esélyese, de Chema nem tulajdonít ennek nagy jelentőséget, amondó, egy vb-n általában mi vagyunk az esélytelenebbek.

„Szerintem mindenki azt várja, hogy a dánok elvernek minket, de mi nem. Mi úgy gondoljuk, kifizetődik a sok munka, és tovább tudunk jutni innen is és az elődöntőből is” – tette hozzá.

A szövetségi kapitány szerint a győzelemhez szinte tökéletes támadójátékra lesz szükség, hiszen a címvédő kíméletlenül megbüntet minden hibát. Ha ez nem lenne elég, klasszis kapusai vannak, akik egy-egy védés után villámgyorsan helyzetbe hozzák a társakat, tehát szervezett és sikeres támadásokkal két legyet ütnék egy csapásra.

A magyar csapat szerdán 18 órától a címvédő Dániával játszik Stockholmban az elődöntőbe jutásért, ahol továbbjutása esetén Norvégiával vagy Spanyolországgal találkozik. Amennyiben vereséget szenved, a norvég-spanyol párharc vesztesével csap össze az 5. helyért rendezett rájátszás első meccsén.

Borítókép: Kristianstad, 2023. január 13. José María Rodríguez Vaquero, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya interjút ad az M4 Sport riporterének a magyar csapat sajtótalálkozóján a kristianstadi Quality Hotel Grandban 2023. január 13-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak