Musorujsag
Élő Eredmények
×

Irodából a kézi-vb-re: képtelen otthagyni heti 40 órás munkáját a holland válogatott alapembere

Irodából a kézi-vb-re: képtelen otthagyni heti 40 órás munkáját a holland válogatott alapembere

m4sport.hu
1961 óta először szerepelt világbajnokságon a holland férfi kézilabda-válogatott. A torna számukra ugyan a középdöntőben elszenvedett szerbek elleni két gólos vereséggel véget ért, de Hollandia ismét bizonyítani tudta, már helye van a legjobbak között.

A 2022-es Európa-bajnokságon elért 10. helyezés után a vb-n is megcélozták a top 10-et és nem sokon múlt. A csoportkörben tízgólos különbséggel győzték le Algériát és Argentínát, majd ráijesztettek a norvégokra is, a meccsen sokáig vezetve végül egyetlen góllal kikaptak. A középdöntőben Katar ellen megszerezték harmadik győzelmüket, de a németek elleni vereséggel le kellett mondaniuk a negyeddöntős reményekről és végül Szerbia is túl nagy falatnak bizonyult, így a 14. helyen zárták a világbajnokságot.

Amikor a holland kézilabda-válogatottról esik szó, a legtöbb szem a 25 éves jobbátlövőre, a középdöntő után a góllövőlista harmadik helyén álló Kay Smitsre (SC Magdeburg), és a PSG irányítójára, Luc Steinsre szegeződik.

Azonban akad még játékos, aki más okból kifolyólag színes egyénisége a holland csapatnak.

Mégpedig a 29 éves beálló, Samir Benghanem, akinek szintén meghatározó szerepe van a holland válogatott feltörésében. A támadásban és védekezésben egyaránt bevethető játékos a 2023-as vb-n 6 mérkőzésén 16 góllal szerzett, kiosztott 6 gólpasszt, volt 4-4 labdaszerzése és blokkolt lövése.

MTI/Illyés Tibor

De nem csupán teljesítménye miatt érdekes történet az övé:

A kézilabda mellett heti 40 órában adótanácsadó egy elismert pénzügyi cégnél Hágában.

Amíg Smits és Steins hétről-hétre a top bajnokságban villognak, Benghanem a holland HV Aalsmeer együttesében – a válogatott kezdőjátékosai közül ő az egyetlen, aki a hazai bajnokságban szerepel. Igyekszik a kézilabdát összeegyeztetni teljes munkaidős hivatásával.

Komoly mindennapos logisztikát jelent összeegyeztetni a klub- és válogatott kézilabdát teljes munkaidős hivatásával.

„Érdekes minden egyes nap a munka és a kézilabda között egyensúlyozni, de azt mondanám, remekül működik. Megfelelő rugalmasságot biztosítanak a munkahelyemen, így volt teljes mértékben részt tudtam venni a vb-felkészülésben is, illetve kaptam szabadnapokat a világbajnokságra. Itt vagyok és élvezem minden percét”nyilatkozta az IHF-nek Benghanem még a tornán.

“Napközben általában dolgozom, este és hétvégén pedig edzésekre, valamint meccsekre járok” – felelte arra a kérdésre, időbeosztás szempontjából hogyan is néz ki a történet.

Bár klubszinten nem a legmagasabb szinten szerepel, az elmúlt években Európa-szerte felkeltette több csapat érdeklődését is, de a munkája iránti elkötelezettsége miatt udvariasan visszautasított minden eddigi ajánlatot.

“Volt néhány figyelemreméltó ajánlat, de képtelen voltam otthagyni a munkámat, szeretem, amit csinálok, ezért úgy döntöttem, maradok Hollandiában és tovább egyensúlyozok az életem két legfontosabb területe között” – tette hozzá Benghanem.

Borítókép: (Photo by Henk Seppen/BSR Agency/Getty Images)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek