Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagy László szerint egy új világbajnokság kezdődik a kéziválogatott számára

Nagy László szerint egy új világbajnokság kezdődik a kéziválogatott számára

m4sport.hu
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szakmai elnöke szerint mindenképpen előnyt kell kovácsolnia a válogatottnak abból, hogy egy nappal többet pihenhet Dániánál a két csapat szerdai negyeddöntője előtt.

„Az öröm az tegnap tovaszállt, jó értelemben véve, a fáradtság megmaradt – utalt a vasárnap estére, mikor a svédek Portugália legyőzésével kikaparták a gesztenyét a magyar válogatottnak. – Egy háromórás vonatúttal érkeztünk ide Stockholmba. Örülünk, hogy itt vagyunk, hisz ez azt jelenti, hogy bent vagyunk a legjobb nyolcban” – fogalmazott az M4 Sport stábjának Nagy, aki hozzátette, a hétfő a pihenésről szólt, némiképp idézőjelben, hiszen a fél délelőttöt átutazták.

A beszélgetés készültekor még nem lehetett tudni, Dánia vagy Egyiptom jön-e szembe a negyedöntőben (utóbb kiderült, Dánia), az azonban már biztos volt, a magyarok egy nappal többet pihenhetnek ellenfelüknél, ami Nagy szerint is jelentőséggel bírhat egy, a vb-hez hasonló intenzív torna esetében.

„Azt gondolom, hogy bő másfél hét elteltével és hat mérkőzéssel a hátunk mögött mindenféleképpen előnyt jelenthet, illetve szeretnénk is ebből előnyt kovácsolni. Biztos vagyok benne, hogy a kondiedzővel együtt Chemáék összeállítanak egy tervet a következő három meccsre, és ennek tudatában gazdálkodnak az erővel ebben a két napban is” – mondta.

Azzal, hogy a csapat a legjobb nyolc közé jutással, azaz az olimpiai selejtezős hely megszerzésével teljesítette az előzetes célkitűzést, teher nélkül játszhat a folytatásban, de ez nem azt jelenti, hogy hátradőlnének a játékosok és a stáb.

„Talán azt lehet mondani, hogy egy új világbajnokság kezdődik számunkra. Jó lenne, ha felszabadult lenne a játékunk, hogy mindenki játssza ki magából a tudását, ami benne rejlik, és amire valójában képes, és akkor a szakmai stáb elégedett lesz” – fűzte hozzá.

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

Az immár a Telekom Veszprém sportigazgatójaként és az MKSZ szakmai alelnökeként dolgozó egykori klasszis jobbátlövő és az annak idején az ellenfeleket irányítóként rettegésben tartó szövetségi kapitány jól ismerik egymást, öt éven át voltak csapattársak Veszprémben, és Nagy már akkor tudta, sportvezetőként mindenképpen számít majd a spanyolra.

„Igen, Chemát szerettem volna a stábban tudni, ez hál’ istennek sikerült a válogatottnál. Egy kicsit más szemlélettel van a kézilabda felé, mint egy-egy edzőkolléga. Nyilván ennek megvannak az előnyei, adott esetben meglehetnek a hátrányai, de egy biztos: másképp gondolkodik a kézilabdáról, egy fiatal szakember, aki előtt nagyon szép és sikeres jövő állhat. Bízom benne, hogy ezt a magyar válogatott élén teszi meg” – mondta.

A magyar csapat szerdán 18 órától a címvédő Dániával játszik Stockholmban az elődöntőbe jutásért, ahol továbbjutása esetén Norvégiával vagy Spanyolországgal találkozik. Amennyiben vereséget szenved, a norvég-spanyol párharc vesztesével csap össze az 5. helyért rendezett rájátszás első meccsén.

Borítókép: Kristianstad, 2023. január 11. Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a magyar válogatott edzésén a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a svédországi Kristianstadban, a Kristianstad Arénában 2023. január 11-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak