Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosta Miklós lőtte eddig a legtöbb magyar gólt, kiélezett küzdelem a gólkirályi címért a férfi kézivébé hajrájában

Rosta Miklós lőtte eddig a legtöbb magyar gólt, kiélezett küzdelem a gólkirályi címért a férfi kézivébé hajrájában

m4sport.hu
Tizenhárom játéknap után, kedden egyetlen válogatottnak sem kellett pályára lépnie a 28. férfi kézilabda-világbajnokságon, vessünk egy pillantást, mely játékosok teljesítenek a legjobban és kik vannak versenyben a gólkirályi címért.

A góllövőlista élén csupa olyan játékos neve olvasható, akik már nem lépnek pályára a világbajnokságon. Bjarki Már Elísson (45 gól) és Kay Smits (44 gól) sem tudja gyarapítani góljai számát az első háromból, a jelenlegi éllovas, Erwin Feuchtmann (46 gól) pedig még egy mérkőzésen, az Elnöki Kupa döntőjében, Tunézia ellen érdekelt.

Az első olyan játékos a listán, aki még növelheti góljai számát, a jobbátlövő Mathias Gidsel (42 gól). A dán egyetlen hétméterest sem lőtt a vb-n, így az akciógólok listájának élén áll. A németek nagy tehetsége, Juri Knorr (37 gól) üldözheti Gidselt a hátralevő három mérkőzésen, de biztosak lehetünk abban, hogy a 32 gólos Mikkel Hansennek is lesz egy-két szava és harcban lesz a gólkirályi címért.

Magyarország eddigi legeredményesebb játékosa Rosta Miklós, a beálló 28-szor volt eredményes, ebből hatot szerzett hétméteresből. A negyeddöntősök közt a svédeknél Eric Johansson (29 gól), Egyiptomból Jahia Elderaa (27 gól) szerezte a legtöbb gólt, a norvégoktól Sander Sagosen (27 gól), a franciáktól Kentin Mahé (26 gól), a spanyolok legjobb góllövője pedig Alex Dujshebaev (25 gól).

MTI/Kovács Tamás

A gólpasszok tekintetében már nincs versenyben az éllovas, Gisli Kristjansson 39 aszisztját már nem tudja gyarapítani. A lista élére Juri Knorr (37 gólpassz) és Jim Gottfridsson (36 gólpassz) érhet oda a torna végére. A kanadai táblázatott Knorr vezeti (74 gól + gólpassz) Smits (68) és Gidsel (67) előtt, az első tízben még Hansen (58) és Gottfridsson (55) szerepel a még versenyben lévő csapatok közül.

Védekezésben a francia Ludovic Fabregast látja a legjobbnak az IHF, tíz labdaszerzéssel áll a lista élén, az argentin Pedro Martinez (9) és Daniel Dujshebaev (8) előtt. Blokkolt lövésekben az egyiptomi El Masry (14 blokk) vezet. A negyeddöntősök közül a spanyol Gedeon Guardiola (8 blokk), a dán Simon Hald (6 blokk), valamint Magnus Saugstrup (5 blokk) és a német Julian Köster (5 blokk) található az első 10-ben.

Az M4 Sport és az m4sport.hu minden mérkőzést élőben közvetít a világbajnokság hajrájában is.

A negyeddöntő programja (szerda):
Norvégia-Spanyolország, Gdansk 18.00
Dánia-Magyarország, Stockholm 18.00
Svédország-Egyiptom, Stockholm 20.30
Franciaország-Németország, Gdansk 20.30

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Férfi kézi-vb podcast, 7. rész: Megnyertük a saját világbajnokságunkat?
Stábunk ezúttal aludt egyet a magyar negyeddöntőbe jutás izgalmaira, sőt, Varga Ákos (M4 Sport), Kovács Tamás (MTI Fotó), Cseszregi Balázs (Kossuth Rádió) és Tóth Bálint (M4 Sport) ezúttal már a világbajnokság döntőjének helyszínéről, Stockholmból jelentkezik. Svéd-portugál elemzés és esélylatolgatás a dánok ellen, de ki vágatta le teljesen a haját, mennyit utazik az ellenfél, és hogy jön a képbe Gdansk?
Kézilabda
Magyarország elleni vereséggel kezdődött, hat évvel később hasonlóan zárulhat Dánia aranykorszaka – következik a kézi-vb egyenes kieséses szakasza
Két éve Franciaország jelentette a végállomást Egyiptomban, a világbajnokság negyeddöntőjében. Idén a zsinórban harmadik elsőségére hajtó Dániával találkozik a magyar kézilabda-válogatott szerdán, 18 órakor, Stockholmban. Meglehetősen nehéznek ígérkezik a feladat, de 2017-ben már kiütöttük a későbbi kétszeres győztest, ráadásul ugyanígy, a legjobb nyolc között.
Kézilabda