Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiütéses vereség Dániától a vb-negyeddöntőben, az 5-8. helyért folytathatja a magyar válogatott

Kiütéses vereség Dániától a vb-negyeddöntőben, az 5-8. helyért folytathatja a magyar válogatott

m4sport.hu
A legutóbbi két világbajnokságot megnyerő dánok igazolták klasszisukat, a játék minden elemében jobbak voltak a magyar együttesnél és sima győzelmet arattak.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban.

Eredmény, negyeddöntő:
Dánia-Magyarország 40-23 (21-12)
Stockholm, v.: Brunner, Salah (svájciak)
lövések/gólok: 50/40, illetve 50/23
gólok hétméteresből: 4/1, illetve 8/4
kiállítások: 6, illetve 8 perc
Magyarország:
Mikler – Bóka 3, Bodó 6, Bánhidi, Sipos, Ancsin 2, Lékai 6, cserék: Rodríguez 2, Rosta 3, Hanusz, Ilic, Szita 1, Székely

A dánok kezdték a találkozót és Mikkel Hansen révén övék volt az első gól is. Az első magyar lehetőség kimaradt, az ellenakcióból pedig ismét betalált a skandináv csapat. Újabb kimaradt magyar lehetőség, újabb dán gól, így a harmadik perc végére már három góllal vezetett az ellenfél.

Lékai két hetesével és egy határozottabb védekezéssel feljött a magyar együttes egy gólra, majd mindkét oldalon a kapusok lettek a főszereplők, Landin és Mikler Roland is ziccereket védett.

A 10. perc végére visszaállt a háromgólos különbség, a magyar együttes nem igazán találta a dán védekezés ellenszerét. Ellenfelünk még kettős emberhátrányból is betalált, miközben az első húsz percben mindössze három magyar játékos (Lékai, Ancsin, Bodó) volt eredményes, így tíz perccel a félidő vége előtt már öt góllal mentek a dánok.

A szünetig nem is sikerült közelebb kerülni hozzájuk, gyorsabban, pontosabban és sokkal kevesebb hibával és eladott labdával játszottak, ráadásul a lerohanásaikra nem igazán volt ellenszerünk, így a félidőben kilenc góllal vezettek (21-12). Ráadásul az utolsó támadásnál Szitát ki is állították, így a második félidőt emberhátrányban kezdték Lékaiék.

Bodó Richárd, valamint a dán Magnus Saugstrup Jensen és Niclas Vest Kirkelokke a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Dánia mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Bár mi kezdtük a játékrészt, az első gólt mégis az ellenfél szerezte. amíg őket feldobta a magabiztos vezetés, a magyar együttes  egy teljesen szétesett csapat benyomását keltette, így a 35. percben már tizenkét gólos volt a különbség. Amíg a dánok a 40. percig 82 százalékos hatékonysággal lőttek, addig a magyar csapat mindössze 46 százalékosan.

A dánok visszavettek a lendületből, a félidő közepén hosszú percekig nem találtak be, ennek ellenére sem sikerült nagyon közelebb kerülni hozzájuk, az utolsó tíz perc kezdetekor is tucatnyi gól volt az előnyük.

A dán Mikkel Hansen örül a góljának, mellette Lékai Máté (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntõjében játszott Magyarország-Dánia mérkõzésen a stockholmi Tele2 Arénában (fotó: MTI/Kovács Tamás)

A végén már a magyar hétméteresek se mentek be, ugyanakkor a dánok továbbra is remekül pörögtek, mindegy volt nekik, hogy lerohanás vagy felállt védelem, a végén 40 gólig jutottak és tizenhét gólos győzelmet arattak (40-23).

A 2019-ben és 2021-ben is világbajnok Dánia 13. alkalommal jutott vb-elődöntőbe. Legutóbb 2017 januárjában veszítettek vb-mérkőzést a dánok – éppen a magyar válogatottal szemben -, sorozatban immár 25 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak, ezzel a mostani meccsen megdöntötték Franciaország vb-rekordját.

A magyar válogatott első ellenfele az 5-8. helyért Norvégia lesz a svéd fővárosban.

További eredmények:
negyeddöntő:
Franciaország-Németország 35-28 (16-16)
Svédország-Egyiptom 26-22 (14-9)
Spanyolország-Norvégia 35-34 (13-12, 25-25, 27-27, 29-29, 32-32) – kétszeri hosszabbítás után
Dánia-Magyarország 40-23 (21-12)

a pénteki program:
elődöntők:
Dánia-Spanyolország, Gdansk 18.00
Svédország-Franciaország, Stockholm 20.30
az 5-8. helyért, 1. játéknap:
Németország-Egyiptom, Stockholm 15.30
Magyarország-Norvégia, Stockholm 18.00

 

 

 

Borítókép: Stockholm, 2023. január 25. Ancsin Gábor (k), Szita Zoltán (j2) és Rosta Miklós (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntõjében játszott Magyarország-Dánia mérkõzés végén a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. A magyar válogatott 40-23-ra kikapott. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak