Musorujsag
Élő Eredmények

Lékai: Legyünk őszinték, lemostak minket a pályáról

Lékai: Legyünk őszinték, lemostak minket a pályáról

M4 Sport
A magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Lékai Máté megtörten nyilatkozott a Dánia ellen elszenvedett 40-23-as vereség után. A csapat irányítója elmondta, borzalmas meccs volt, nem erre készültek és ellenfelüknek még 100%-ot sem kellett nyújtaniuk a meccs megnyeréséhez. A mieink legeredményesebb játékosa, a hatgólos Bodó Richárd arról beszélt, hogy nem volt küzdés és harc a válogatottban.

Lékai Máté bedobott hétméterese volt az első magyar gól a Dánia elleni negyeddöntőben a 2023-as férfi kézilabda-világbajnokságon, azonban már azzal a találattal is csak zárkózni tudott a Chema Rodríguez csapata. A válogatott irányítója végül öt góllal zárt, de a nemzeti együttes súlyos vereséget szenvedett.

„Borzalmas volt, egyáltalán nem erre készültünk. Szerettünk volna sokkal jobb teljesítmény nyújtani. Nagyon gyengék voltunk védekezésben és támadásban is. Legyünk őszinték: egyszerűen lemostak minket a pályáról. Megbeszéltük, hogy kemények leszünk, védekezésben összezárunk. Ehhez képest láttuk, mi történt. Nem kellett 100%-ot nyújtaniuk, mi pedig nagyon messze voltunk attól, hogy szorossá tegyük ezt a meccset, ne adj’ isten, megnyerjük” – nyilatkozta Lékai a mérkőzés után.

A magyar válogatottban legeredményesebb játékos, a hat gólt dobó Bodó Richárd szerint nem volt harc és küzdés a csapatban, amelyet Chema Rodríguez, a válogatott szövetségi kapitánya is furcsált. Nem szerették volna feladni és még azt sem mondhatja, hogy a fáradtság is benne volt, mert ők voltak a pihentebbek. Végezetül hozzátette, a hátralevő két meccsen szeretnének javítani, hiszen Chema együttese majd az 5-8. helyért folytatja a vébén.
Borítókép: Lékai Máté (b) és a dán Henrik Mollgaard Jensen (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Dánia mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak