Musorujsag
Élő Eredmények

Története legsúlyosabb vb-vereségét szenvedte el Dánia ellen a magyar kéziválogatott

Története legsúlyosabb vb-vereségét szenvedte el Dánia ellen a magyar kéziválogatott

M4 Sport
A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott Dánia ellen a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság negyeddöntőjében. A magyar csapat korábban sosem kapott ki ilyen nagy arányban egy vébén, az eddigi legnagyobb arányú vereségünket Franciaországgal szemben szenvedtük el a 2011-es tornán, akkor 13 góllal (37-24) maradtunk alul, előtte 1997-ben Svédország ellen az elődöntőben 31-19 lett az eredmény.

A válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez a meccs után elmondta, nem harcolt a csapat és nem értette, ennek mi volt az oka, viszont ennek ellenére vállalta a felelősséget a súlyos pofonért. A csapat első embere, Lékai Máté is kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott a fájdalmas vereség után, az ötgólos irányító szerint Dánia lemosta őket a pályáról, és messze voltak attól, hogy szorossá tegyék a meccset. Ha minden mérkőzést, köztük a barátságos találkozókat is figyelembe vesszük, 2019-ben is pont a dánok mértek ránk hasonló verést, 2019. január 3-án 33-19-re kaptunk ki ellenük.

Borítókép: Bodó Richárd (k) és a csapattagok a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntõjében játszott Magyarország-Dánia mérkõzés végén a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. A magyar válogatott 40-23-ra kikapott. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak