Musorujsag
Élő Eredmények
×

Chema és Rosta a tapasztalatot, Nagy László a tartás visszaszerzését emelte ki a norvégok elleni meccs előtt

Chema és Rosta a tapasztalatot, Nagy László a tartás visszaszerzését emelte ki a norvégok elleni meccs előtt

M4 Sport | K.M.
A magyar férfi kézilabda-válogatott története legsúlyosabb vb-vereségét szenvedte el Dánia ellen a kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A lesújtó vereség a játékosokat, a szövetségi kapitány és a stábot is mélyen érintette, ám mindenki már inkább előre tekint, és ha szeretnénk is elfelejteni ezt a kudarcot, tapasztalatnak – még ha negatívnak is – jó volt ez a mérkőzés. Chema Rodríguez szerint pedig a dánok elleni párharc arra is rávilágított, mi történik akkor, ha nem koncentrál 100%-osan a csapat.

„Nem lesz könnyű elfelejteni ezt a mérkőzést” – válaszolta csütörtökön Rosta Miklós az M4 Sport helyszíni tudósítójának, Tóth Bálintnak arra a kérdésre, hogy, hogy van a szerdai mérkőzés után. „Valahogy tovább kell lépnünk ezen, hiszen van még két fontos párharc előttünk” – mondta a magyar kézilabda-válogatott beállója. A Szeged játékosa kitért arra is, mit mondott Chema Rodríguez azon időkérés alatt, amikor tőle nem megszokott módon magából kikelve kiabált a játékosaival.

„Próbált minket felrázni, de ez akkor kellett is nekünk. Nem voltunk meccsben, már a tizedik perctől éreztük, hogy a dánok nagyobb sebeséggel játszanak, mint mi, illetve Landin is úgy védett, hogy futnunk kellett az eredmény után. Következő ellenfelünk Norvégia, amely hasonló stílust és játékerőt képvisel mint Dánia. Gyorsak, fizikálisan nagyon rendben vannak és fegyelmezetten védekeznek. Szeretnénk keményen beleállni a meccsbe, főleg a védekezésben javulni, jobban odaállni a faultoknál, valamint a támadásoknál is még jobban kell összpontosítanunk, hogy ne adjuk el ennyiszer a labdát” – mondta Rosta Miklós.

Játékosai gondolataiban Chema Rodríguez szövetségi kapitánya is osztozott. A szakember elmondta, láttuk mi történik, ha nem koncentrálunk 100%-osan, ha nem állunk oda keményen. A tréner kitért a korábban már említett időkérésre is.

„Ami egy ilyen szünet alatt, vagy az öltözőben történik az ránk tartozik. Azt hiszem a látottak alapján mindenki el tudja képzelni, mi történt a szünetben. A második félidőben sem volt egyszerű a helyzet, hiszen egy világbajnoki negyeddöntőben mínusz tízzel mentünk ki a pályára, szerettünk volna közelebb kerülni hozzájuk, de ezt a játékrészt is rosszul kezdtük. Nem vagyunk jó passzban most, de ne felejtsük el, hogy a legjobb nyolc között vagyunk, ami a célkitűzésünk is volt” – osztotta meg gondolatait Chema, aki szerint lehet veszíteni egy vb-negyeddöntőben, de nem így. Ugyanakkor hozzátette, ez is tapasztalat volt, még ha negatív is, hiszen ez is csak építi a válogatott a következő években.

Chema Rodríguez sok mindent nem értett a dánok elleni meccsen. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A kapitány szintén szót ejtett a pénteki, Norvégia elleni mérkőzésről is, mely során a magyar csapat már az 5-8. helyért küzd majd a vébén. A norvégok az utolsó pillanatig továbbjutásra álltak Spanyolország ellen, azonban drámai végjáték után végül kiestek a legjobb nyolc között.  „Nehéz meccsre számítok, ezek olyan mérkőzések, amelyeket senki sem szeret, hiszen az elődöntőért küzdünk, majd hirtelen az 5-8. helyért kell harcolni. Nem könnyű helyzet ez senkinek, nekik pedig különösképp nem. A jövőt illetően fejlődnünk kell, Norvégia nagyon erős kerettel rendelkezik, nekünk is megvannak a top játékosaink, tőlük mindenképp kell a jó teljesítmény, de továbbra is csapatként szeretnénk jól funkcionálni.”

Nagy László, a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatvezetője és az MKSZ alelnöke csak csütörtökön értékelte a dánok elleni meccset. „Egyértelmű, hogy csalódott vagyok, nem vagyok ezzel egyedül. Nehéz szavakat találni a tegnap látottakra, egy ilyen nagyarányú vereséget nehéz is jellemezni, egyáltalán beszélni róla főként, hogy egy negyeddöntőről van szó. Ekkora különbség azért nincs a két csapat között. Reálisan nézve 8 gól talán igen. Nem is a vereség, hanem inkább az a bántó, ahogyan a válogatott játszott.

A hitetlenség és bizonytalanság kezdte el jellemezni a csapatot már az első félidő közepétől. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk is elmaradt a várakozástól, támadásban is, ami rá kellett volna dobni, azt inkább elpasszoltuk, természetesen labdaeladás lett a vége, amiből lekontráztak, amiből az első félidőben a dánok egy 8-9 gólos előnyt kovácsoltak össze. Ez egy olyan lehetőség volt mindenki számára, amitől ki tudtak volna zökkenni a szürke hétköznapokból, a magyar valóságból” – mondta Nagy, aki 2017-ben ott volt a pályán, amikor Dánia utoljára kapott ki világbajnoki mérkőzésen, azóta a 2019-es, valamint a 2021-es tornát is megnyerték.

A szakember a Norvégia elleni meccsre is kitért. „Személy szerint nem a norvégokra fókuszálnék, hanem magunkra, mert azért az ne feledjük, hogy az elmúlt három hétben ne feledjük, hogy voltak jó mérkőzéseink, nagyon jó egyéni és nagyon jó kollektív teljesítmények, amiből ez a magyar csapat mindig tudott meríteni. Ezért vagyok csalódott, mert a tegnapihoz hasonlót még nem tapasztaltam, ahogy a portugál vereség kimenetelét sem tapasztaltam. Mindig volt ennek a csapatnak tartása, úgy számomra az a legfontosabb, hogy legyen tartás, hogy mi lesz az eredmény? Esküszöm, nem érdekel.”

A Magyarország-Norvégia összecsapást péntek este 18:00-tól rendezik Stockholmban, a mérkőzést stúdiós felvezetéssel közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n, valamint a két elődöntőt is a mi felületeinken követhetik figyelemmel, melyek során Dánia Spanyolországgal, Franciaország pedig a társházigazda Svédországgal csap majd össze.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lékai: Legyünk őszinték, lemostak minket a pályáról
A magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Lékai Máté megtörten nyilatkozott <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2023/01/25/kiuteses-vereseg-daniatol-a-vb-negyeddontoben-az-5-8-helyert-folytathatja-a-magyar-valogatott" target="_blank" rel="noopener">a Dánia ellen elszenvedett 40-23-as vereség után</a>. A csapat irányítója elmondta, borzalmas meccs volt, nem erre készültek és ellenfelüknek még 100%-ot sem kellett nyújtaniuk a meccs megnyeréséhez. A mieink legeredményesebb játékosa, a hatgólos Bodó Richárd arról beszélt, hogy nem volt küzdés és harc a válogatottban.
Kézilabda