Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Planéta Szimonetta hosszú távon ismét külföldre vágyik, s ha hívják, áll a válogatott rendelkezésére

Planéta Szimonetta hosszú távon ismét külföldre vágyik, s ha hívják, áll a válogatott rendelkezésére

m4sport.hu/MTI
Szerződést hosszabbított a DVSC női kézilabdacsapata válogatott jobbátlövőjével, Planéta Szimonettával. A játékos az M1-nek beszélt a hosszabbítás hátteréről és további céljairól is.

„Voltak lehetőségeim, de amikor a Debrecen ajánlatot tett, egy pillanatig sem gondolkodtam” – mondta az M1 Sportnak Planéta Szimonetta, a DVSC-Schaeffler magyar válogatott kézilabdázója, aki 1+1 éves szerződéshosszabbítást írt alá klubjával. Planéta elmondta, jól érzi magát Debrecenben, s sérülését követően most tért vissza a régi formája. Az átlövő szerint mindez a több játéklehetőségnek köszönhető, több szerepet kapott a védekezésben és támadásban is a csapatban, amellyel mindenképp elérnék a bajnokság harmadik helyét, s továbbjutnának Európa-liga-csoportjukból.

„Hosszabb távon azért mindenképp szeretném magamat külföldön kipróbálni, más bajnokságban, új impulzusokkal” – árulta el Planéta, aki nem specifizálta az országot, szerinte előbb meg kell vizsgálni a lehetőségeket, de ez mind a jövő zenéje.

„Rosszul érintett, hogy nem csatlakozhattam a válogatotthoz” – tért vissza a novemberi Európa-bajnoksághoz az átlövő, aki a bő keretnek még tagja volt, a kontinenstornára viszont már nem vitte magával Golovin Vlagyimir. Ettől függetlenül Planéta továbbra is nyitott, s ha a szövetségi kapitány is úgy gondolja, áll a válogatott rendelkezésére.

Borítókép: DVSC kézilabda / Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Chema Rodríguez: Büszke vagyok a srácokra, amikor harcolnak, de most nem tették, amit nem értek
A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban. A mérkőzés után a magyar válogatott tagjai csalódottan értékelték teljesítményüket, ahogy a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez is értetlenül állt a látottak előtt és magára vállalta a felelősséget.
Kézilabda
Lékai: Legyünk őszinték, lemostak minket a pályáról
A magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Lékai Máté megtörten nyilatkozott <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2023/01/25/kiuteses-vereseg-daniatol-a-vb-negyeddontoben-az-5-8-helyert-folytathatja-a-magyar-valogatott" target="_blank" rel="noopener">a Dánia ellen elszenvedett 40-23-as vereség után</a>. A csapat irányítója elmondta, borzalmas meccs volt, nem erre készültek és ellenfelüknek még 100%-ot sem kellett nyújtaniuk a meccs megnyeréséhez. A mieink legeredményesebb játékosa, a hatgólos Bodó Richárd arról beszélt, hogy nem volt küzdés és harc a válogatottban.
Kézilabda