Musorujsag
Élő Eredmények

Nyolcgólos vereség a norvégoktól, a 7. helyért játszhat a válogatott a kézi vb-n

Nyolcgólos vereség a norvégoktól, a 7. helyért játszhat a válogatott a kézi vb-n

m4sport.hu
A magyar együttes egész meccsen futott az eredmény után, de amikor sikerült is felzárkózni, az ellenfél ismét el tudott lépni.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért rendezett pénteki mérkőzésén Stockholmban.

Eredmény, az 5-8. helyért, 1. játéknap:
Norvégia-Magyarország 33-25 (16-13)
Stockholm, v.: J. Bonaventura, C. Bonaventura (franciák)
lövések/gólok: 47/33, illetve 44/25
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 7/6
kiállítások: 4, illetve 4 perc
Magyarország:
Mikler – Bóka 1, Bodó 5, Hanusz 1, Bánhidi 1, Ilic 1, Rodríguez 3, cserék: Sipos 1, Rosta, Lékai 6, Szita, Szöllősi 1, Ligetvári 4, Ancsin 1

A magyar együttes kezdte a találkozót, az első támadás után hétmétereshez jutott, de Rosta fejen találta a norvég kapust, a játékvezetők pedig piros lappal végleg kiállították a magyar beállót.Az ellentámadásból előnybe kerültek a norvégok, de Bánhidi négy emberrel a nyakán egyenlíteni tudott. Két újabb skandináv gólnak köszönhetően a harmadik perc végén 3-1-re vezetett Norvégia.

A folytatásban végig az ellenfélnél volt az előny, többnyire 2-3 góllal vezettek, csak 6-6-nál volt ismét egyenlő az állás. A szünet előtt már négy góllal is mentek a norvégok, de Ligetvári bombájának köszönhetően csak háromgólos előnnyel fordultak. (16-13)

A második félidőben két és fél percig kellett várni az első gólra, ezt sajnos az északiak szerezték. Mikler hetest védett, sikerült is visszajönni egy gólra, az egyenlítésért támadhattunk, de a 40. percben ismét hárommal mentek a norvégok.

A norvég Harald Reinkind gólöröme a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország – Norvégia mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Negyedórával a vége előtt már öt volt a különbség, és minden magyar gólra érkezett válasz, így nem sikerült felzárkózni. A vége igazi norvég örömjáték lett, a magyar csapat sokat hibázott, az ellenfél kapusa egyre többet védett, így nem is volt meglepő, hogy a vége nyolcgólos norvég siker lett. (33-25)

Lékai Máté hat, Bodó Richárd öt, Ligetvári Patrik négy gólt lőtt, Mikler Roland kilenc védéssel zárt. A mezőny legjobbjának megválasztott Sander Sagosen hét találattal járult hozzá a sikerhez. A két csapat 32. egymás elleni mérkőzésén 18 magyar győzelem és két döntetlen mellett 12. alkalommal nyertek a norvégok. A magyar együttes így vasárnap Egyiptom ellen a 7. helyért lép pályára.

A vasárnapi program (Stockholm):
a 7. helyért: Magyarország-Egyiptom 13.00
az 5. helyért: Németország-Norvégia 15.30
a 3. helyért 18.00
döntő 20.30

Borítókép: A norvég Sander Sagosen (k, elöl), valamint Bánhidi Bence (b) és Bodó Richárd (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen Stockholmban 2023. január 27-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak