Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Bence: Azt gondolom, ez az igazi arcunk

Bánhidi Bence: Azt gondolom, ez az igazi arcunk

M4 Sport
A magyar férfi kézilabda-válogatott kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a világbajnokság nyolcadik helyéért vívott mérkőzésén. Chema Rodríguez együttese hétgólos hátrányban is volt a találkozó során, de a remek második félidőnek, valamint a meccsvégi jó hajrának köszönhetően sikerült túlórára menteni a párharcot. A válogatott csapatkapitánya, Lékai Máté szerint a vébé megmutatta, hogy a játék minden elemében fejlődniük kell még, Bánhidi Bence pedig arról beszélt, a szünet után nyújtott játék mutatta meg a gárda igazi arcát.

„Nagyon rosszul kezdtünk, jól fejeztük be, de végül mégsem örülhettünk” – mondta kissé csalódottan az Egyiptom elleni meccsen 7 gólt dobó Bodó Richárd, aki a rendes játékidőben az egyenlítést jelentő találatot is szerezte. „Olyan volt ez a mérkőzés, mint az egész világbajnokság, egyszer tudtunk jól játszani, másszor nagyon rosszul. Hihetetlen energiákat mozgósítottunk az egyenlítésért, de a végén nem volt szerencsénk” – mondta a válogatott átlövője, aki a csapat legeredményesebb játékosa volt a vébén a maga 44 góljával.

Bánhidi Bence négy gólt dobott a meccsen, a klasszis beálló pedig összességében 24 találattal zárta a tornát. „Megvoltak a helyzetink, csak nem váltottuk gólra őket. A második félidőben Székely Márton elkezdett védeni, sokkal jobban védekeztünk és azt gondolom, hogy ebből kell majd erőt merítenünk a későbbiekben. Visszajöttünk egy olyan meccsbe, melyen az ellenfél 5-6 góllal is vezetett, azt gondolom, ez az igazi arcunk” – mondta Bánhidi, aki hozzátette, szerinte örülni kell annak, hogy bejutottak a legjobb nyolcba, de ennek ellenére le kell vonni a következtetéseket és bőven van miben fejlődnie a válogatottnak, ám az Egyiptom elleni második félidő megmutatta, hogy mire képes ez a csapat.

Bodóhoz hasonlóan Lékai Máté is 7 góllal zárt, és Bánhidivel egyetemben a válogatott csapatkapitánya is a jövőbeni javulást emelte ki. „Szomorúak vagyunk, hiszen szerettünk volna győzelemmel zárni. Meg akartuk mutatni az utolsó meccsen, hogy azért több van bennünk, mint amit itt játszottunk az elmúlt mérkőzések során. Szépen fokozatosan javultunk, Székely Marci fontos védésekkel rukkolt elő, a védelmünk is összeállt, de aztán a hosszabbítás már egy igazi hullámvasút volt” – nyilatkozta Lékai az M4 Sport helyszíni tudósítójának, Tóth Bálintnak. A csapatkapitány ugyanakkor fontos kritikát is megfogalmazott. „Reálisan kell értékelni, azt gondolom, nagy szó, hogy elértük az olimpiai selejtezőt, de nyilván látnunk kell, hogy a játék minden elemében sokat kell még fejlődnünk. Jobban kell játszanunk, látjuk az utat, ezt most megmutatta ez a vb” – zárta gondolatait a 34 éves irányító.

Ancsin Gábor osztotta honfitársa véleményét, a szintén már jelentős rutinnal rendelkező átlövő kiemelte, szép dolog volt a legjobb nyolc közé jutni, de sokat kell még tenni azért, hogy felzárkózzanak a világ elitjéhez. Szerinte is a játék minden területén javulni kell, ugyanis többször kezdtek olyan rosszul egy-egy meccset, mint ahogyan Egyiptommal szemben is.

A magyar férfi kézilabda-válogatott azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon biztosította helyét a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornára. Ennek fontosságát a szövetségi kapitány, Chema Rodríguez is kiemelte, aki elmondta, a célt teljesítette a csapat és az utolsó pillanatig harcoltak. 

Borítókép: Bánhidi Bence a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzés után a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. A magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak