Musorujsag
Élő Eredmények

Chema Rodríguez: A célt, amit kitűztünk, elértük, és itt most az utolsó pillanatig harcoltunk

Chema Rodríguez: A célt, amit kitűztünk, elértük, és itt most az utolsó pillanatig harcoltunk

m4sport.hu
Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya összességében elégedetten értékelt az egyiptomiak elleni, kétszeri hosszabbítás után elszenvedett vereség, valamint a világbajnokságon elért 8. hely után.

 

„Gratulálok a csapatnak, most ennyit tudok mondani. A kilencedik meccsünk volt, hattal vezetett Egyiptom a második félidőben, de a játékosok folytatták a munkát a pályán és mindent megtettek a felzárkózásért. Végül döntetlen lett a rendes játékidő, aztán megvolt az esélyünk is rá, hogy megnyerjük az összecsapást, de nem voltunk elég pontosak. Megvoltak a lehetőségek, de nem jöttek a gólok. Ez benne van, de nagyon büszkék lehetünk most a srácokra. Fáradtak vagyunk, ám sokat futottak a srácot, nem adták fel, mindent megtettek a sikerért, ezért büszkék lehetünk a játékosokra.”

A szakember kitért a magyar alakulat világbajnoki teljesítményére is.

„Ez a realitás. Nehéz volt bejutni a nyolc közé, remek csapatok vannak itt. De sikerült nekünk, erre büszkék lehetünk, ilyen szempontból elégedettek lehetünk a világbajnoksággal. Elvégeztük a munkát, elértük a célt, a torna előtt azt mondtuk, a legjobb nyolc között akarunk lenni. Igaz, hogy volt különbség a többi csapathoz képest, bár szerintem nem mindegyik végeredmény tükrözi a különbségeket. Természetesen rengeteg mindenben kell fejlődnünk, hogy harcolni tudjunk a legjobbakkal is, de most ezzel az eredménnyel elégedettek lehetünk. A célt, amit kitűztünk, elértük, és itt most az utolsó pillanatig harcoltunk.”

Eredmény, a 7. helyért
Egyiptom-Magyarország 36–35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) – kétszeri hosszabbítás után
Stockholm, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
lövések/gólok: 58/36, 61/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc
Magyarország:
Székely – Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2, cserék: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek