Musorujsag
Élő Eredmények

Mínusz hétről majdnem csodát tett, de kétszeri hosszabbítás után kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott Egyiptomtól a vb-n

Mínusz hétről majdnem csodát tett, de kétszeri hosszabbítás után kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott Egyiptomtól a vb-n

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–28-as rendes játékidő után, kétszeri hosszabbítást követően 36–35-re kikapott Egyiptomtól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság helyosztóján, Stockholmban, vereségével pedig eldőlt, hogy a 8. pozícióban zárta a tornát.

 

A mérkőzés összefoglalója

Chema Rodríguez: A célt, amit kitűztünk, elértük, és itt most az utolsó pillanatig harcoltunk

Eredmény, a 7. helyért
Egyiptom-Magyarország 36–35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) – kétszeri hosszabbítás után
Stockholm, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
lövések/gólok: 58/36, 61/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc
Magyarország:
Székely – Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2, cserék: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki.

Nem kezdett jól Chema Rodríguez együttese, amely négypercnyi játék után már négygólos (4–0) hátrányban volt. A magyar védelem nem muzsikált kifejezetten jól, ez meg is látszott, s az eredményjelzőn a 14. percre már 11 egyiptomi gól szerepelt.

Az afriakaik a folytatásban is tartani tudták a négygólos különbséget – amikor a mieinknek lehetősége nyílt volna rá, hogy faragjanak ebből a különbségből, rendre hiba csúszott a befejezésekbe. A 23. percben tovább növelte fórját Egyiptom, a mérkőzésen ekkor alakult ki a legnagyobb differencia a két csapat között (16–9).

Az első félidő nem sikerült jól, amit jól tükrözött az állás: a két együttes 17–11-gyel fordulhatott rá a második etapra.

A második játékrész első perceiben jobban kezdtünk ellenfelünknél, Lékai Mátéék visszajöttek négyre (19–15), a 44. percben pedig már csak három volt a különbség, a magyarok 22–19-re felzárkóztak. Hét perccel a vége előtt 26–23 volt az állás, s Chema csapata támadhatott, Bánhidi Bence távoli bomvájával pedig már csak kettő volt közte.

A hajrában, 28–26-nál Szita Zoltán rontott ziccert, az 58. percben viszont Lékai már nem hibázott, s már csak egy volt közte. Az utolsó másodpercedben Magyarország az egyenlítésért támadhatott, Bodó Richárt nem is hibázott – Egyiptom még időn túli szabadot dobhatott, de ebből nem talált be, így 17–11-re behúztuk az etapot, a második félidő pedig végül 28–28-cal zárult, ami egyben azt jelentette, hogy hosszabbításra mentettük a meccset.

A ráadást mi kezdtük góllal, de riválisunk egyenlített – a következő percekben mindkét a két támadóegység rengeteget rontott, hat perc alatt egyetlen gól sem született. A 68. percben ellenfelünk megtörte a jeget, s 30–29-re átvette a vezetést, erre Ilic Zoran tudott válaszolni nem sokkal később.

Az utolsó percben Egyiptom eredményes volt a támadásából, öt másodperccel a vége előtt azonban Pedro Rodríguez ismét egyenlített. Ez 31–31-es állást jelentett, és az újabb hosszabbítást.

A második ráadást is mi nyitottuk találattal, majd a két együttes fej fej mellett haladt. A 75. percben Lékai nagyon fontos időn túli hetest rontott, míg a másik oldalon nem hibázott Elwakil Omar, erre „reagálván” Lékai villant meg góllal, az utolsó percre így 35–35-tel fordulhattunk rá.

Egyiptom gólt szerzett, az utolsó pillanatokban mi az egyenlítésért támadhattunk, ezúttal azonban nem jött össze a gólszerzés: a magyar férfi kézilabda-válogatott kétszeri hosszabbítás után 36–35-re kikapott, ami azt jelenti, hogy Chema alakulata a 8. helyen zárta a tornát.

Bodó Richárd és Lékai Máté hét-hét gólt szerzett, Székely Márton 12 védést mutatott be a magyar együttesben, amelynek célja a legjobb hét közé jutás volt, de a negyeddöntőbe kerüléssel biztosította helyét a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek