Musorujsag
Élő Eredmények

Posztváltó francia, jövőbeli Veszprém-beálló és az ügyeletes dán gólfelelős a férfi kézi-vb álomcsapatában

Posztváltó francia, jövőbeli Veszprém-beálló és az ügyeletes dán gólfelelős a férfi kézi-vb álomcsapatában

m4sport.hu
A Dánia győzelmével záruló lengyel-svéd közös rendezésű férfi kézilabda-vb All-Star csapatát a torna első öt helyezettje, Dánia, Franciaország, Spanyolország, Svédország, valamint Németország legjobbjai alkotják, míg a legértékesebb játékosnak (MVP) a gólkirályi címet is begyűjtő és álomcsapattag Mathias Gidselt választották.

A dán válogatott – amely zsinórban harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet – történetében a 23 éves Mathias Gidsel a második játékos Mikkel Hansen után, aki világbajnokságon részesült a kitüntetésben. Hansen korábban háromszor is hazavihette a díjat: 2013-ban, 2019-ben és 2021-ben is őt választották a legjobbnak.

Sorozatban tehát harmadjára kapta dán kézilabdázó a legértékesebb játékosnak járó elismerést, az utóbbi hat vb-n pedig negyedjére.

A jobbátlövő Gidsel 60 góllal fejezte be a tornát, az MVP-díj mellé ezzel bezsebelve a gólkirályi címet is. Ilyenre a vb-k történetében mindössze egyszer volt példa: a 2019-es világbajnokságon épp Hansen szerezte meg mindkét egyéni díjat.

A kapusok között a 112 védést bemutató német Andreas Wolff lett a legjobb – Thierry Omeyer 2015-ös katari teljesítménye óta ő az első hálóőr, aki három számjegyű lövést hárított –, míg válogatottbeli csapattársa, Juri Knorr kapta a legjobb fiatal játékosnak járó díjat, a 22 éves irányító 53 góllal zárt.

Nedim Remili, miután 2017-ben Franciaországban jobbátlövőként volt érdemes az álomcsapattagságra, idén irányítóként került be, ami egyedülálló a maga nemében.

A dán Simon Pytlick foglalja el a balátlövő posztot, a vb-újonc 51 góllal a góllövőlista negyedik helyén végzett, ebből kilencet a döntőben szerzett, jelentősen kivéve a részét a franciák legyőzéséből.

Jobb szélen a svéd Niclas Ekberget találták a legjobbnak, beálló poszton pedig a nyártól a Telekom Veszprémet erősítő francia Ludovic Fabregast, aki Gidselhez hasonlóan két évvel ezelőtt is ott volt a torna álomcsapatában.

A bronzérmesként végző spanyol válogatottból ketten is bekerültek: Alex Dujsebajev lett a legjobb jobbátlövő, Ángel Fernández pedig a legjobb balszélső.

A 28. férfi kézilabda-világbajnokság All-Star csapata és díjazottjai:

Kapus: Andreas Wolff (Németország)
Jobbszélső: Niclas Ekberg (Svédország)
Jobbátlövő: Alex Dujsebajev (Spanyolország)
Irányító: Nedim Remili (Franciaország)
Balátlövő: Simon Bogetoft Pytlick (Dánia)
Balszélső: Ángel Fernández Pérez (Spanyolország)
Beálló: Ludovic Fabregas (Franciaország)
Legjobb fiatal játékos: Juri Knorr (Németország)
MVP: Mathias Gidsel (Dánia)
Gólkirály: Mathias Gidsel (60 gól, Dánia)

Borítókép: EPA/Anders Wiklund

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyarország–Izland és további hét meccs a kézilabda-vb-ről, rövidpályás gyorskorcsolya-Eb, valamint kosár-, vízi- és röplabda szombaton élőben az m4sport.hu-n
A kiváló kezdés után rangadót vív a csoportjában a magyar férfi kézilabda-válogatott, a 2023-as világbajnokságon, Chema Rodríguez csapata Izlanddal találkozik fél 9-től. A vb további mérkőzéseit is kivétel nélkül közvetítjük, de magyaroknak a rövidpályás gyorskorcsolya-Eb-n is szurkolhatunk.
M4 - Lelátó