Musorujsag
Élő Eredmények

Sipos Adrián: Mindenkinek az Izland elleni meccs második félideje volt a csúcs

Sipos Adrián: Mindenkinek az Izland elleni meccs második félideje volt a csúcs

m4sport.hu
A válogatott játékos szerint az első tizenötben olyan csapatok vannak, melyek közül bárki oda érhet a legjobb nyolcba, ezért is nagy eredmény amit a kézilabda-válogatott elért a vb-n.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután vasárnap kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a stockholmi helyosztón. Sipos Adrián, a válogatott védekezőspecialista beállója másnap már az M4 Sport Kézilabda magazinjának volt a vendége.

Amikor jól játszottunk akkor mindenkinél nagyobb volt a boldogság, a vereség és a rosszabb játék viszont minket is nagyon sújtott. Ilyenkor a saját lendületünket is elveszítettük, fel kellett mindig állni ezekből a meccsekből. Szerettünk volna jobb világbajnokságot játszani, valószínűleg mások is úgy mondják, az eredmény alapján jó vb-t játszottunk, a játék kapcsán nem, de ha a végcélt nézzük akkor jól sikerült” – mondta a válogatott védőspecialistája.

Elárulta, hajnali fél háromkor értek haza, a döntőt a reptéren, majd a gépen a telefonjukon nézték. Véleménye szerint mindenkinek az Izland elleni meccs második félideje volt a vb legjobb „pillanata”, a csúcs. De hasonló volt az Egyiptom elleni találkozó is, bár nem nyertek, de nagyon sok jó dolgot láthattak a nézők azon a találkozón is. Az Izland elleni meccs utolsó negyedóráját szinte tökéletesnek nevezte, hiszen az utolsó 18 percben tizenegy gólt lőttek és mindössze hármat kaptak. „A meccsnek a végén kell nyerni, akkor kell, hogy több gólod legyen mint az ellenfélnek. A legfelemelőbb érzés az volt, amikor az izlandi szurkolók elcsendesedtek a végén” – mondta Sipos, aki szerint Izlanddal mindig hasonlóan szoros meccset játszanak, a mostani győzelmük azon múlt, hogy nagyon jól védekeztek ezen a találkozón.

Szita Zoltán, Bóka Bendegúz, Sipos Adrián, Székely Márton és Mikler Roland a Magyarország–Izland vb-csoportmeccsen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Utólag könnyű gondolkozni és beszélni róla, nem szándékosan ütöttem fejre, de egyértelmű, hogy eltaláltam és ez büntetendő. Hogy milyen mértékben, két perces kiállítással vagy véglegessel, azt nem az én tisztem eldönteni. Mindkettő megadható. Nagyon sajnálom ezt a momentumot, hogy ki kellett szállnom és nem tudtam segíteni a csapatnak nem csak játékban, de még szavakkal se tudtam őket biztatni” – mondta a portugálok elleni meccsről, amelyen már a 48. másodpercben a végleges kiállítás sorsára jutott, ami miatt azóta is zrikálják őt a csapattársak.

A kapitány szerint a következő egy évben mindenkinek a klubjában kell fizikálisan, mentálisan, minden téren javítani saját teljesítményén, hogy tudjon fejlődni. A csoportból való továbbjutás szempontjából fontos svéd-portugál meccset nem követte, akkor éppen Rosta Miklós haját vágta, mivel ő szokott a csapat fodrásza lenni. a második félidőt pedig a helyszínen tartózkodó családjával nézte. Családja jelenléte egyébként is erőt és extra motivációt jelentett számára, és külön megköszönte párjának, hogy a helyszínen biztatták őt.

Tudtuk, hogy az északi csapatok a sportág legjobbjai, amit a dánok bizonyítottak is ellenünk, hiszen nem játszottak húszféle variációt, csak négyet, de azt tökéletesen. Nem tudom mi történt, de hihetetlen rosszul játszottunk a dánok ellen. Ilyenre nem is emlékszem, eladott labdák, kiesett a kezünkből, lépés, szétesett védekezés, abszolút semmi nem jött össze” – mondta a dánok elleni vereségről.

Sipos Adrián, José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ligetvári Patrik, Ancsin Gábor és Hanusz Egon a világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország – Egyiptom mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Az utolsó meccsen próbáltak magukból mindent kiadni, elsősorban a szívük vitte őket előre, és többgólos hátrányban is úgy vélték, megtudják fordítani a találkozót. Tisztában vannak vele, a játék minden elemében javulniuk kell, legyen az a kapusteljesítmény, a védekezés vagy hogy ne szórják el a labdákat támadásnál, mert nagyon sok gólt kaptak lerohanásból. „Az első tizenöt csapatból bárki odaérhet az első nyolcba. Ennek fényében  nagyon nagy dolog, hogy mi ott vagyunk. Évről évre egyre erősebbek a csapatok, és mi oda tudtunk kerülni„.

Saját pályafutásával kapcsolatban elmondta, még nem tudja, hogy hol folytatja, voltak-vannak megkeresései, de a vb előtt nem akart ezzel foglalkozni. Azt azonban kifejtette, mindenképpen BL-ben érdekelt csapatban szeretne játszani, arról azonban nem akart beszélni, hogy ez magyar vagy külföldi csapat.

 

Borítókép: Szeged, 2022. június 3. A veszprémi Sipos Adrián a férfi kézilabda NB I döntőjének első, Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzése után a szegedi Pick Arénában 2022. június 3-án. A Veszprém 29-28-ra győzött. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nem várt pofonba szaladtunk bele Portugália ellen a kézi-vb-n, a magyar válogatott csak csoportharmadikként jutott a középdöntőbe
A magyar férfi kézilabda-válogatott nagy pofonba szaladt bele, s 27–20-ra kikapott Portugáliától az olimpiai kvalifikációs férfi világbajnokság csoportkörének utolsó, harmadik fordulójában, hétfőn, vereségével pedig csak harmadikként jutott tovább a négyeséből a középdöntőbe, és két pontot visz magával a következő körre.
Kézilabda