Musorujsag
Élő Eredmények

Veszprémbe igazolhat a világbajnokság legjobb irányítója – sajtóhír

Veszprémbe igazolhat a világbajnokság legjobb irányítója – sajtóhír

m4sport.hu
Egybehangzó lengyel és francia sajtóhírek szerint a súlyos anyagi gondokkal küzdő Kielcétől a Telekom Veszprémhez igazol a francia válogatott olimpiai bajnok irányítója, Nedim Remili.

A múlt héten Dánia végső győzelmével véget érő férfi kézilabda-világbajnokság legjobb irányítójának választott, jobbátlövőként is bevethető Remili az értesülések szerint már a napokban csatlakozhat a Veszprém keretéhez, erről posztolt az elismert dán kézilabda-szakértő, Rasmus Boysen is.

December végén még a montenegrói Branko Vujovics esetleges érkezéséről röppentek fel pletykák, aki szintén a Kielce átlövője, de kölcsönben a Hannoverben szerepel.

A Veszprém a decemberben térdszalag-szakadást szenvedő, így a vb-ről is lemaradó Omar Jahja pótlására keres megoldást, amire az anyagi gondokkal küzdő, a megszűnés szélére kerülő Kielce francia légiósa jelenthet megoldást.

Omar Jahja (fotó: MTI/Kovács Anikó)

Az öltözőben biztosan nem érezné magát egyedül, hiszen az már tavaly nyáron hivatalossá vált, hogy a Ludovic Fabregas és Hugo Descat személyében 2023 nyarán két francia olimpiai bajnok csatlakozik a Veszprém együtteséhez. Honfitársuk, Kentin Mahé már évek óta a csapat tagja, szerződését decemberben hosszabbította meg a Veszprém.

Kentin Mahé (fotó: MTI/Kovács Anikó)

Az ukrajnai háború következtében főszponzorát veszítő Kielce jövője továbbra is erősen kérdéses, a klub hétfői közleménye szerint a 2022/23-as szezont még biztosan befejezik. Akkor elhangzott, terveik szerint változatlan összetételben, de ezek után nem sokkal olyan információk láttak napvilágot, hogy egy kulcsember már a napokban elhagyhatja a csapatot.

A hírek szerint a Kielce spanyol vezetőedzője, Talant Dujsebajev nyáron a Szeged kispadját veszi át a távozó Juan Carlos Pastortól, és vele tart két fia, Daniel és Alex Dujsebajev .

Borítókép: Nedim Remili (fotó: Mateusz Slodkowski/Getty Images)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A háború vezethet a Bajnokok Ligája-győztes kézicsapat megszűnéséhez, megnyílhat a Dujsebajev család útja Szegedre
Fontos nap a kielcei kézilabdázás történetében 2023. január 31-dike. Bertus Servaas, a klub elnöke ugyanis ezen a napon tájékoztatja a játékosokat és az edzői stábot a csapat jövőjéről. Számos forgatókönyv számításba jöhet, létezik olyan is, hogy a vezetőedző, Talant Dujsebajev két fiával együtt Magyarországra teszi át székhelyét.
Kézilabda
Dán csoda a rekordok világbajnokságán, fényes jövő előtt Gidsel és Pytlick
Dánia ismét legyőzhetetlennek bizonyult, veretlenül védte meg címét, ráadásul zsinórban másodszor, amire eddig még nem volt példa a férfi kézilabda-világbajnokság történetében. A svéd-lengyel közös rendezésű tornán és annak döntőjében nem Mikkel Hansen, hanem inkább két fiatal átlövő, Mathias Gidsel és Simon Pytlick alkotott maradandót.
Kézilabda