Musorujsag
Élő Eredmények

A hét csapata a női kézilabda NB I-ben: remekeltek a békéscsabai átlövők, Pál Tamara szárnyalt a Győr ellen

A hét csapata a női kézilabda NB I-ben: remekeltek a békéscsabai átlövők, Pál Tamara szárnyalt a Győr ellen

m4sport.hu
Egyetlen mérkőzést rendeztek a világbajnokság óta a férfi kézilabda NB I-ben, – az OTP Bank-Pick Szeged idegenben győzte le a Ceglédet – így ezen a héten csak a női bajnokság legjobbjait válogatták össze az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértői.

Kapus – Kubina Molli

Az Alba Fehérvár kapusa összesen 8 védéssel, 38 százalékos teljesítménnyel segítette csapatát a Kisvárda Master Good SE ellen 26–22-re megnyert hazai összecsapáson. Kubina a második félidőben hétszer is hárítani tudott, ami elengedhetetlen volt abban, hogy a fehérváriak 11-17-es félidő után fordítani és nyerni tudjanak. A két vezetőedző elmondása alapján is Kubina teljesítményének volt köszönhető a győzelem.

Balszélső – Tamara Mavsar

Szinte ellenállhatatlanul játszott, 9 gólt szerzett 12 lövésből a Békéscsaba elleni hazai összecsapáson. Remek teljesítménye ugyanakkor nem ért pontot, a Siófok 27–29-es vereséget szenvedett, ami nem a szlovén szélsőn múlt. A siófokiak egyel korábbi összecsapásán, az Érd ellen győztes meccsen is kiváló teljesítményt nyújtott, 11 gólt szerzett.

Balátlövő – Termány Rita

Csupán harminc percet töltött a pályán, de ennyi idő alatt is oroszlánrészt vállalt a Siófok idegenbeli legyőzésében. Termány 7 gólt szerzett 11 kísérletből.

Irányító – Pál Tamara

Január végén vált hivatalossá, hogy Pál a következő szezont Romániában, a SCM Gloria Buzau csapatánál kezdi, de már a tavaszi idény kezdetén sem tétlenkedett. A Győri Audi ETO ellen idegenben nyújtott remek teljesítményt, 8 gólt szerzett 73 százalékos hatékonysággal.

„Ez mindenképp nagyon szép teljesítmény, de a Győr ellen különösen nagy bravúr” – vélekedett Ferling Bernadett.

Jobbátlövő – Lanistentin Marija

A 27 éves jobbátlövő 8 góllal vette ki részét a Siófok elleni bravúrgyőzelemből, ami után a Békéscsaba már nem csak hátrafelé nézegethet a tabellán.

Jobbszélső – Győri-Lukács Viktória

Egyetlen hibával, 9 gólt szerzett az MTK elleni összecsapáson, ami remek önbizalomnövelő lehet számára.

„Mindig jól jön egy-egy ilyen teljesítmény, ezek a pozitívumok mindig erőt adnak egy játékosnak a következő feladatokhoz” – mondta Ferling.

Beálló – Helembay Fanny

Védekezésben és támadásban is fontos szerepet játszott a Vác Érd elleni győzelem alkalmával, hét lövéséből ötöt tudott gólra váltani. A nemzetközi kupaszereplés miatti kettős terhelésben nagyobb jelentőséggel bír az Érden megszerzett két pont.

Borítókép: MTK Budapest, Alba Fehérvár és Siófok KC Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek