Musorujsag
Élő Eredmények

Fazekas Gergő: Nem vagyok teljesen elégedett a visszatérésemmel, lehetett volna ez jobb is

Fazekas Gergő: Nem vagyok teljesen elégedett a visszatérésemmel, lehetett volna ez jobb is

m4sport.hu
Mintegy fél évvel súlyos vállsérülése után visszatért a pályára Fazekas Gergő, a Veszprém Wisla Plockhoz kölcsönadott magyar válogatott kézilabdázója. A 19 éves játékos szombaton már ott volt klubcsapata keretében, s hét gólja után őt választották meg a mérkőzés legjobbjának. Fazekas a Nemzeti Sporthíradónak beszélt többek között a visszatéréséről és a jövőbeli céljairól is.

 

Még augusztus elején dőlt ki Fazekas Gergő: akkor kiderült, a játékos izomszakadást szenvedett a vállában, ami miatt meg is kellett operálni. Fazekas Gergő azóta felépült, s a Chrobry Glogów elleni bajnokin hét góllal tért vissza, ami után ő is lett a meccs embere.

Az irányító elmondta, nehéz időszak van mögötte, ám nem izgult, inkább jó érzéssel töltötte el, hogy ismét játszhat.

„Nem is izgalom volt, ez egy nagyon-nagyon jó érzés volt, hogy újra végigcsinálhattam ezt, amit egy ilyen mérkőzés alatt szoktam. Őszinte leszek, szép, hogy hét gólt dobtam, de azért volt közte jó pár hetes is, úgyhogy igazából nem foglalkoztam azzal, számítottam-e ilyen jó visszatérésre. Amilyen állapotban vagyok, annak a maximumát szerettem volna nyújtani, amivel én nem vagyok teljesen elégedett, lehetett volna ez jobb is, de azért első körben szerintem nem volt rossz. Egy játékosnak mindig jó érzés, ha őt választják a meccs legjobbjának, de én nem vagyok az a típus, aki ezzel szokott foglalkozni, minden meccsen és edzésen csinálom csak a dolgom, és az jár a fejemben, hogy tudom segíteni az együttesem. Az, hogy utána kapok-e vagy sem díjakat, mindig egy ilyen másodlagos dolog.”

Fazekas beszélt a Wisla, illetve a saját céljairól is.

„A szezon elején sok mindent kitűztem magam elé, de ezt a sérülésem sajnos kicsit átírta. Így viszont a fél év alatt sikerült egy jó szintre felhúznom magam angolból. Igazából fejlődni szeretnék, a BL-ben a Wisla egy erős szintet képvisel, szeretnék minél többet a pályán tölteni. Csapatszinten a Plock valami 16 éve nem volt lengyel bajnok, úgyhogy idén szeretnénk az első helyen végezni. Az év az volt, hogy a BL-ben továbbjussonk a következő körbe, ez most nehezebb lesz, emellett pedig ott a Lengyel Kupa, amit szeretnénk megnyerni.”

A 19 éves irányító – a korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor fia – az elmúlt idényben a Fejér-B.Á.L Veszprém együttesét erősítette, majd a Telekom Veszprémhez igazolt, amely kölcsönadta az ugyancsak Bajnokok Ligája-résztvevő Wisla Plocknak.

 

Borítókép: facebook.com/sprwisla

További tartalmak