Musorujsag
Élő Eredmények

Három góllal kikapott a Balatonfüred a férfi kézilabda Európa-ligában

Három góllal kikapott a Balatonfüred a férfi kézilabda Európa-ligában

MTI
A Balatonfüred 33-30-ra kikapott a spanyol Granollers otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, C csoport:

Fraikin BM Granollers (spanyol)-Balatonfüredi KSE 33-30 (17-14)

lövések/gólok: 49/33, illetve 51/30

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 6/5

kiállítások: 6, illetve 8 perc

A vendégek keretéből Bősz Levente, Bóka Bendegúz és Határ Péter hiányzott.

A meccs első negyedében jól tartotta magát a BKSE, ezért meglepő volt, hogy György László vezetőedző a 15. percben egy időkérés során némileg ingerülten kérte számon csapata nem megfelelő védekezését. Bár a hazaiak három találattal elléptek, a fürediek támadásban és védekezésben is tartották velük a lépést és visszazárkóztak, de a hajrában néhány hibát kihasználva megint háromgólos előnybe került a hatékonyabban lövő Granollers.

A második félidőben már kiütközött a valós különbség a csapatok között, a spanyolok könnyedén lőtték góljaikat, és előbb egy 3-0-s, majd egy 4-0-s sorozattal a 42. percre eldöntötték a meccset. Az utolsó hat percben a magyar együttes egy 6-1-es sorozattal közelebb férkőzött a Granollershez, amelytől végül csupán három góllal kapott ki.

A vendégeknél Milan Gostovic nyolc, Stevan Sretenovic öt gólt lőtt, Andó Arián 11 védéssel zárt. A hazaiaknál Antonio García Robledo kilenc, Bruno Reguart Massana hat alkalommal talált be.

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja ötödik helyén álló Balatonfüred egy hét múlva a horvát RK Nexe csapatát fogadja a második számú európai kupasorozatban. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

korábban:

A csoport: Fejér B.Á.L-Veszprém – Frisch Auf Göppingen (német) 23-40 (11-20)

B csoport: Ferencvárosi TC-Pays d’Aix Université Club (francia) 28-25 (15-12)

Borítókép: Füredi KSE - BKSE

További tartalmak