Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnok norvég szélsővel erősít nyártól a Győri Audi ETO

Világbajnok norvég szélsővel erősít nyártól a Győri Audi ETO

m4sport.hu
A 26 éves, világ- és Európa-bajnok jobbszélső, Emilie Hovden 2023 nyarától csatlakozik a Győri Audi ETO KC csapatához.

„Fiatal, rutinos jobbszélső csatlakozik nyáron a Győri Audi ETO-hoz. Klubunk megegyezett a Viborg norvég játékosával, Emilie Hovdennel, valamint klubjával, így a szélső nyáron kilép a dán egyesülettel kötött kétéves szerződéséből, hogy csatlakozhasson csapatunkhoz”olvasható az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes klub közleményében.

A 26 éves Hovden 2021-ben tagja volt a világbajnokság, valamint 2022-ben az Európa-bajnokságot megnyerő norvég válogatottnak. A Fana csapatánál nevelkedett, majd a Molde és a Storhamar csapataiban szerepelt hazájában és 2022-ben Dániába, a Viborg csapatához szerződött.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Győrbe igazolhatok nyáron. Természetesen nagyon jól ismerem az ETO-t, hiszen a világ legjobb klubjáról van szó. Több válogatottbeli csapattársam is itt szerepel, és nagyon jókat hallottam tőlük is. Nyilván hatalmas bizonyítási vágy van bennem, szeretném a teljesítményemmel majd meghálálni a bizalmat. Örülök, hogy nyártól ETO-játékos lehetek, szeretnék minden fronton kimagaslót nyújtani a csapat tagjaként” – vélekedett átigazolása kapcsán, Hovden.

Emily Hovden a norvég válogatott mezében. (EPA/ANTONIO BAT)

„Emilie Hovden teljesítményével már korábban felhívta figyelmünket, nyomon követtük pályafutását. A fiatal balkezes játékos Norvégiával mindent megnyert az elmúlt két évben, és idén a dán bajnokságban is meggyőzően teljesít. Csapata, a Viborg anyagi helyzetének instabilitása miatt lehetőségünk nyílt a megszerzésére már 2023 nyarától. Nagyon örülök, hogy a tárgyalások sikerrel végződtek és Emilie már idén nyáron csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik majd, és eredményes lesz csapatunkkal. Kettő plusz egy éves szerződést írtunk alá” – nyilatkozta a klub honlapjának Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Borítókép: gyorietokc.hu

További tartalmak