Musorujsag
Élő Eredmények

A török kézilabda-válogatott csapatkapitánya, valamint kisfia is életét vesztette a törökországi földrengésekben

A török kézilabda-válogatott csapatkapitánya, valamint kisfia is életét vesztette a törökországi földrengésekben

m4sport.hu
A török férfi kézilabda-válogatott kapitánya, Cemal Kütahya, illetve fia, Cinar Kütahya is életét vesztette a törökországi földrengésekben – adta hírül a helyi szövetség.

 

A gyászjelentést kedd délután osztotta meg a Török Kézilabda Szövetség a hivatalos honlapján.

„Mély szomorúsággal értesültünk Cemal Kütahya és fia haláláról, akiket Antkya városában, a házuknál temettek maguk alá a romok.”

A 32 éves Cemal Kütahya a Hatay Büyüksehirbe játszott, emellett egyik kulcsembere volt a török strandkézilabda-válogatottnak is, melynek színeiben a 2021-es Európa-bajnokságon összesen 151 gólt dobott, amivel ő volt a torna legeredményesebb játékosa.

Mint ismert, az előző héten több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóra Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7.8-as erősséget is elérte – számolt be hétfő reggel a Magyar Távirati Iroda, amely a nap során több komolyabb utórengésről is hírt adott. A jelentések szerint az utórengések halálos áldozatainak száma a legutóbbi hírek szerint 19 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be.

A legfrisseb hírek szerint több mint 33 ezren vesztették életüket a természeti csapásban, de sajtóértesülések szerint a mentések befejezését követően ez a szám akár meg is duplázódhat.

 

Borítókép: Fotó: ihf.info

További tartalmak