Musorujsag
Élő Eredmények

Klujber Katrin: Célunk a BL négyes döntője, de most a Buducnost elleni párharc a legfontosabb

Klujber Katrin: Célunk a BL négyes döntője, de most a Buducnost elleni párharc a legfontosabb

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Ferencváros jobbátlövője, Klujber Katrin szerint ha csapatként összetartanak, elérhetik szezonbeli legnagyobb céljukat.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva hallgathatja meg:

 

Klujber Katrin-interjú

A Ferencváros vasárnap 28-25-re nyert a dán Odense otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában és készülhet a Buducnost Podgorica elleni rájátszás első fordulójára. A csapat átlövője, Klujber Katrin elárulta, bár évről évre nagyobb teher hárul, de ez nem nyomja agyon, amit az is bizonyít, hogy 93 góljával 4. a BL gőllövőlistáján.

„Inkább motivál, hogy ennyi játéklehetőséget kapok és érzem az edző, valamint a társak bizalmát. Ami a gólok számát illeti, meccsen és azon kívül sem számolom. Mindig a csapat sikere a fontos, de természetesen ad egy pluszt, mikor szembesítenek a statisztikákkal.”

Klujber teljesítményével kiérdemelte, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség 2022-ben az év játékosának választotta, az Európa-bajnokságon pedig bekerült a torna álomcsapatába, így adódott a kérdés, egyénileg milyen célok lebegnek előtte.

„Minden nap azért dolgozom, hogy egyszer a világ legjobbja lehessek. Persze ez még messze van, de a visszajelzések motiválóan hatnak. Az, hogy beválasztottak az Eb All Star-csapatába, elég nagy meglepetésként ért, mert a válogatottal sem szerepeltünk annyira jól, illetve úgy érzem, olyan játékosok szerepeltek a tornán, akik minden szempontból előttem járnak. Az Év játékosa-díj pedig eddigi karrierem legnagyobb elismerése volt.”

A 23 éves játékos azonban most inkább csapat szinten domborítana nagyot, és nem is tartja elérhetetlennek, hogy bejussanak a Final Fourba.

„Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk a csoportkörben, de nagyon nagy siker a továbbjutás, ezzel elértük a legfőbb célunkat. Nagyon bízom benne, ilyen motiváltan megyünk tovább előre. Nem szeretnénk erről a Final Fourról beszélni, inkább lépésről lépésre haladunk, nehogy aztán koppanjunk. De úgy gondolom, elég nagy esélyünk van a továbbjutásra. Nagyon nehéz lesz, de ha csapatként együtt vagyunk, sikerülni fog.”

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek