Musorujsag
Élő Eredmények

Bravúr Szegeden: a magyar bajnok megverte a négyszeres kézi BL-győztes

Bravúr Szegeden: a magyar bajnok megverte a négyszeres kézi BL-győztes

MTI/M4 Sport
A Pick Szeged férfi kézilabda csapata 36-33-ra legyőzte a német Kiel gárdáját a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. Juan Carlos Pastor együttese az előző szezonban is legyőzte hazai pályán a négyszeres BL-győztes együttest, akkor a Pick Aréna avatómérkőzésén. A Szeged ezzel egy fontos és nagy lépést tett a továbbjutást felé, ugyanis biztosította helyét a legjobb tizenhat között.

A remekül védekező németek egy 5-1-es sorozattal háromgólos előnyt alakítottak ki a meccs negyedénél, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző csakhamar időt kért, majd kapust cserélt. A Kiel rendszerint lendületesen támadott és látszólag könnyedén szerezte góljait, ráadásul a szegediek a mezőnyben is egyre többet hibáztak. A labdaeladásokat, támadó szabálytalanságokat kihasználva 14-10-re ellépett a vendégcsapat, amely szintén nem játszott hibátlanul, de a szünetben is magabiztosan, három találattal vezetett.

Kiválóan kezdte a második felvonást a magyar bajnoki címvédő, 20-20-nál ismét egyenlő volt az állás. A szegediek támadójátéka a folytatásban is hatékonyan működött, védekezésben azonban nem tudták megfékezni ellenfelüket, így 12 percen keresztül felváltva születtek a gólok. Mikler Roland bravúrosan védett, a házigazda a nyolcadik perc (4-3) után az ötvenedik percben (29-28) ismét vezetett, ekkor a Kiel időt kért. A németek ezzel sem tudták megtörni a hazaiak lendületét, sőt mivel minden posztról jöttek az extrateljesítmények szegedi oldalon, bő három perccel a vége előtt eldöntötték a meccset (34-31). Az utolsó percben Rosta Miklós ziccert hibázott, de az ellentámadás végén Mikler ismét bravúrt mutatott be, így a házigazdák 36-33-ra győztek.

A szegedi Bánhidi Bence (b2), valamint Harald Reinkind (b), Niklas Landin Jacobsen (b3) és Patrick Wiencek (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged – THW Kiel mérkõzésen a szegedi Pick Arénában 2023. február 16-án. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Imanol Garciandía hat, Mario Sostaric és Rosta Miklós öt-öt góllal, Mikler Roland 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sander Sagosen hét, Magnus Landin öt alkalommal talált be, Tomas Mrkva hatszor védett. A két csapat 14. egymás elleni BL-meccsén nyolc német siker és egy döntetlen mellett ötödször nyert a Szeged.

Az öt győzelemmel és hét vereséggel csoportja ötödik helyén álló Szeged jövő szerdán a címvédő Barcelona vendége lesz a BL csoportkörében. A nyolcaddöntőbe az első hat helyezett jut.

Csoportkör, 12. forduló, B csoport:
OTP Bank-Pick Szeged – THW Kiel (német) 36-33 (14-17)

lövések/gólok: 49/36, illetve 51/33
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 10, illetve 10 perc

Borítókép: A szegedi Borut Mackovsek (b) és Bánhidi Bence (j), valamint Miha Zarabec (k), a német csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2023. február 16-án. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

További tartalmak