Musorujsag
Élő Eredmények

Távozik Szegedről és a PSG-ben folytatja a vb-ezüstérmes átlövő

Távozik Szegedről és a PSG-ben folytatja a vb-ezüstérmes átlövő

m4sport.hu
Az idény végén távozik az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától Kent Robin Tönnesen, aki a Paris Saint-Germainben folytatja pályafutását.

A párizsi klub tájékoztatása szerint a világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő két évre írt alá.

A 31 éves Tönnesen 2017 nyarán szerződött Veszprémbe, ahol négy szezon alatt egy bajnoki címet és két Magyar Kupát ünnepelhetett. 2021-ben csatlakozott a szegedi csapathoz, amellyel bajnoki címet szerzett. A norvég válogatottal 2017-ben világbajnoki ezüstérmes lett.

„Kent Robin Máthé Dominikkal együtt játszva remek lehetőséget jelent számunkra” – idézi a PSG honlapja Thierry Omeyer általános igazgatót, aki arra utalt, hogy Tönnesen posztriválisa a magyar válogatott jobbátlövő lesz a klubnál.

Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázói közül az ugyancsak norvég Alexander Blonz a dán GOG-hoz igazol, a kapus Mirko Alilovic minden bizonnyal a lengyel Wisla Plock, a beálló Rosta Miklós pedig a román Dinamo Bucuresti játékosa lesz. Juan Carlos Pastor vezetőedző az egyiptomi válogatott szövetségi kapitányi posztját veszi át. Egyelőre egy érkezőről tudni: a norvég kapus Emil Kheri Imsgard az Elverum együttesétől igazol Szegedre.

Borítókép: Kent Robin Tönnesen (Fotó: Twitter/PSG Handball)

További tartalmak