Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Máthé Dominik 5 góllal tért vissza a kéziválogatottba

Videó: Máthé Dominik 5 góllal tért vissza a kéziválogatottba

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből, mivel házigazdaként 36-27-re legyőzte Svájcot a negyedik forduló vasárnapi játéknapján. Térdsérülését követően először lépett pályára a nemzeti csapatban Máthé Dominik és a második félidőben öt góllal, valamint számos gólpasszal vétette észre magát.

„A legfontosabb az, hogy itt vagyok és megnyertük mind a két meccset. Más összetételű volt a csapat a mai és a csütörtöki meccsen is, építkeznünk kell, hiszen mindenki öregszik, be kell építeni a fiatalokat, akik nagyon jól szálltak be, gratulálok nekik” – vélekedett a Svájc elleni mérkőzés után Máthé Dominik.

Máthé elmondta, a mérkőzés előtt Rosta Miklóssal is beszélték, hogy jobban izgult most, mint legutóbb az Európa-bajnokságon: „nem kívánom senkinek, hogy több mint egy évet kihagyjon, legfőképpen a válogatottból, mert tudják mennyire szeretek itt lenni”.

„Sokan nem tudják, hogy például a Veszprém ellen az első félidőben játszottam, de a hétvégi bajnokin már egy percet sem és ezután jöttem a válogatotthoz. Ennyit bírt a térdem, kezeltük az itteni terapeutákkal és most sokkal jobb. Még van három nap szünetem, addig folytatom a rehabilitációt Párizsban és vasárnap lesz a következő mérkőzésünk” – mondta a sérülésével kapcsolatban.

További értékelések a mérkőzés után:

Eredmény, 4. forduló, 6. csoport:
Magyarország-Svájc 36-27 (16-10)
övések/gólok: 53/36, illetve 50/27
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc
Magyarország: Székely 2 – Bóka 1, Szita 4, Hanusz 2, Rosta 10, Ilic 3, Rodríguez 4, cserék: Sipos, Ligetvári 3, Lékai, Máthé 5, Fazekas, Szöllősi 1, Krakovszki B., Krakovszki Zs. 1, Andó
A hazaiak keretéből Szűcs Bence és Palasics Kristóf maradt ki.

Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Budaörsre igazol Debreczeni-Klivinyi Kinga
Debreczeni-Klivinyi Kinga válogatott kézilabdázó idén nyáron távozik a Siófok KC csapatától és a Moyra-Budaörs színeiben folytatja pályafutását.
Kézilabda
Öt év után váltott vezetőedzőt a kézilabda NB I-ben sereghajtó Budai Farkasok csapata
Edzőt váltott a férfi kézilabda NB I-ben újoncként sereghajtó Budai Farkasok-Rév Group csapata. A klub pénteken a közösségi oldalán jelentette be, hogy a jövőben Koi Endre helyett Korsós Ádám lesz a vezetőedző. Koi 2018 óta volt a budaörsi alakulat trénere, vezetésével a csapat tavaly veretlenül nyerte meg az NB I/B nyugati csoportját, és jutott fel az NB I-be. A Budai Farkasok a 14., utolsó helyen állnak, és 18 mérkőzés során csupán egy győzelmet arattak.
Kézilabda