Musorujsag
Élő Eredmények

Faluvégi Dorottya: Leszögeztem a menedzseremnek, hogy amennyiben van lehetőségem, szeretnék nemzetközi szinten szerepelni

Faluvégi Dorottya: Leszögeztem a menedzseremnek, hogy amennyiben van lehetőségem, szeretnék nemzetközi szinten szerepelni

m4sport.hu
Faluvégi Dorottya a szezon végén, 2023 nyarán távozik a Győri Audi ETO KC női kézicsapatától. A jobbszélső és klubja közös megegyezéssel bontott szerződést, a magyar válogatott játékost már be is jelentette új csapata, a német Bietigheim.

Faluvégi Dorottya bízik benne, hogy előrelépés lesz a klubváltás, de távozása nem volt tervezett, hiszen egy év még hátra volt szerződéséből a Győri Audi ETO-nál.

„Olyan változások lesznek körülöttem, ami arra sarkallt, hogy felmérjem az opcióimat” – mondta Faluvégi, aki eddig 114 mérkőzésen lépett pályára Győrben és 251 gólt szerzett.

A válogatott jobbszélső elmondta, gyorsan zajlottak a tárgyalások a Bietigheimmel és kapcsolatba is lépett a csapat következő edzőjével, aki 2023 nyarán ül majd le a kispadra.

A Bietigheimnél Faluvégi lesz a második magyar válogatott játékos, hiszen a kapus, Szikora Melinda ismerős arc lesz az öltözőben.

„Szikora Melindával már csak akkor beszéltem, amikor megszületett bennem a döntés. Rajta kívül még Danick Snelder is ott játszik, aki szintén egy nagyon kedves csapattársam a ferencvárosi korszakomból. Jó érzés tudni, hogy úgy érkezem majd oda, hogy két ilyen kedves barát vár majd” – vélekedett Faluvégi.

Faluvégi Dorottya, a magyar kézilabda-válogatott játékosa. (MTI/Illyés Tibor)

Faluvégi elmondta, motoszkált benne a gondolat, hogy külföldön folytatja pályafutását, hiszen a családja és korábban ő is élt távol Magyarországtól, szintén válogatott kézilabdázó bátyja, Rudolf pedig évek óta légiósként szerepel.

„Leszögeztem a menedzseremnek, hogy amennyiben van lehetőségem, szeretnék nemzetközi szinten szerepelni és ebben a ritmusban maradni, szerencsére sikerült ilyen csapathoz kerülnöm” – fogalmazott Faluvégi, aki 2019-ben igazolt Győrbe.

A jobbszélső bízik benne, hogy a következő szezon végén azt fogja érezni, jó döntést hozott, fejlődött és szolgálni tudta a csapatát.

Faluvégi január végén szenvedett részleges oldalszalagsérülést, de már elkezdhette az edzéseket, pénteken pedig akár újra pályára is léphet.

Borítókép: Esbjerg, 2022. szeptember 11. Faluvégi Dorottya, a Gyõri Audi ETO KC játékosa a Team Esbjerg ellen a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport elsõ fordulójában játszott mérkõzésen a dániai Esbjergben 2022. szeptember 11-én. MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Máthé még nem találkozott Mbappéval, de 418 nap után magára ölthette a címeres mezt, amiért keményen megdolgozott
Máthé Dominik már visszatért klubcsapatához, de csak csütörtökön kezdik újra a munkát csapattársaival, addig azonban folytatja rehabilitációját. A Kézilabda Magazinban elmondta, nagyon örül, hogy 418 nap után visszatérhetett a magyar válogatottba, amiért megdolgozott. Sajnálja, hogy az első, Svájc elleni idegenbeli találkozón nem tudott játszani, de egyelőre ennyit bír a térde. A Paris Saint-Germain jobbátlövője Kylian Mbappéról is mesélt, akihez nagyon nehéz közel kerülni.
Kézilabda
Videó: Máthé Dominik 5 góllal tért vissza a kéziválogatottba
A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből, mivel házigazdaként 36-27-re legyőzte Svájcot a negyedik forduló vasárnapi játéknapján. Térdsérülését követően először lépett pályára a nemzeti csapatban Máthé Dominik és a második félidőben öt góllal, valamint számos gólpasszal vétette észre magát.
Kézilabda