Musorujsag
Élő Eredmények

Máthé még nem találkozott Mbappéval, de 418 nap után magára ölthette a címeres mezt, amiért keményen megdolgozott

Máthé még nem találkozott Mbappéval, de 418 nap után magára ölthette a címeres mezt, amiért keményen megdolgozott

m4sport.hu
Máthé Dominik már visszatért klubcsapatához, de csak csütörtökön kezdik újra a munkát csapattársaival, addig azonban folytatja rehabilitációját. A Kézilabda Magazinban elmondta, nagyon örül, hogy 418 nap után visszatérhetett a magyar válogatottba, amiért megdolgozott. Sajnálja, hogy az első, Svájc elleni idegenbeli találkozón nem tudott játszani, de egyelőre ennyit bír a térde. A Paris Saint-Germain jobbátlövője Kylian Mbappéról is mesélt, akihez nagyon nehéz közel kerülni.

„A Veszprém ellen játszottam egy félidőt a rövid oldalon, a másodikban talán egy percet. Általában harminc percet vagy még kevesebbet játszom egy meccsen, de a nézők azt nem tudják, hogy a hétvégi bajnokin egy percet sem voltam a pályán. Nem a térdem miatt, hanem így jött ki a lépés. Azt beszéltük meg, hogy a térdemnek még nagyon sok a sorozatterhelés, így egy hónapnyi játék után” – mondta Máthé Dominik.

A Paris Saint-Germain jobbátlövője a Svájc elleni idegenbeli mérkőzésen még főként a rehabilitációval foglalkozott, egy tesztet is elvégeztek, majd Tatabányán elérkezett a pillanat, 418 nap után visszatért a válogatottba.

Máthé elmondta, azért nem a Bundesligába igazolt, mert szerinte annyira nem fekszik neki a német bajnokság stílusa, valamint a francia bajnokság is kellően megterhelő, nagyon erős, ráadásul a Bajnokok Ligájában is szerepelhet. A nyelvtanulással pedig jól halad, már interjút is tudott adni franciául.

Máthé Dominik. (MTI/Bodnár Boglárka)

Máthé a PSG labdarúgó csapatának sztárjáról, Kylian Mbappéról is mesélt, aki élőben tekintette meg a Telekom Veszprém elleni mérkőzésüket.

„Nagyon meglepődtem, hogy kijött. Örülök, hogy egy győzelmet láthatott, de sajnos nem tudtunk találkozni, mert elég nehéz közel kerülni hozzá. Remélhetőleg majd idővel sor kerül rá” – mondta.

Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Máthé Dominik 5 góllal tért vissza a kéziválogatottba
A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből, mivel házigazdaként 36-27-re legyőzte Svájcot a negyedik forduló vasárnapi játéknapján. Térdsérülését követően először lépett pályára a nemzeti csapatban Máthé Dominik és a második félidőben öt góllal, valamint számos gólpasszal vétette észre magát.
Kézilabda
Videó: Andó Arián nyolc védéssel sokkolta a svájci játékosokat az Eb-selejtező második félidejében
Andó Arián 2019-ben mutatkozott be a magyar férfi kézilabda-válogatottban, de azóta nem sokszor kapott bizonyítási lehetőséget. 2023 márciusában azonban Chema Rodríguez meghívta a Balatonfüred kapusát a Svájc elleni két Eb-selejtezőre. Andó már az első, idegenbeli mérkőzésen is igyekezett maradandót alkotni, kilenc védéssel segítette a csapatot. Ráadásul ebből nyolcat a második játékrészben mutatott be.
Kézilabda