Musorujsag
Élő Eredmények

Roberto García Parrondo: Sokszor keresnek és érdeklődnek felőlem klubok Magyarországról

Roberto García Parrondo: Sokszor keresnek és érdeklődnek felőlem klubok Magyarországról

MTI
Roberto Garcia Parrondo, az MT Melsungen férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint a magyar játékosoknak minden mérkőzésen a legjobbjukat kell nyújtaniuk a német élvonalban.

Jelenleg csak Hanusz Egon, a TVB Stuttgart irányítója szerepel a Bundesligában, ám ősztől a jobbátlövő Leimeter Csaba a HBW Balingen/Weilstettenben, a szintén jobbátlövő Ilic Zoran pedig a HSV Hamburgban játszik majd.

Parrondo az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában úgy fogalmazott: nagyon sok a szoros, kemény mérkőzés a német élvonalban, a védekezés intenzitása pedig nagyobb, mint a Bajnokok Ligájában, és ehhez nem könnyű hozzászokni. Hozzátette, a kiesés ellen küzdő csapatoknak is jó játékosaik vannak támadásban, védekezésben pedig agresszívak. Mint mondta, az élmezőnyhöz tartozó együttesek és a tabella hátsó felében lévők ellen ugyanolyan kemény mérkőzések várnak a csapatokra, vagyis minden játékosnak mindig a legjobbját kell nyújtania, másképpen nem tud nyerni a csapata.

Parrondo – aki 2013 és 2016 között a Szeged, a következő szezonban pedig a Budakalász játékosa volt – a világbajnoki nyolcadik helyezett, olimpiai selejtezős magyar válogatottról úgy vélekedett, van két-három idősebb játékosa, akinek még van két-három jó idénye, de sokan vannak, akik előtt még hat-hét év áll, magas szinten. Név szerint Lékai Mátét, Hanusz Egont, Juhász Ádámot, Ancsin Gábort és Máthé Dominikot említette.

Megfogalmazása szerint a magyar nagyon ütőképes válogatott, de továbbra is nehéz dolga lesz, mert sok a jó csapat a világbajnokság és az Európa-bajnokság mezőnyében.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak