Musorujsag
Élő Eredmények

Távozik a győri kézicsapat magyar válogatott szélsője

Távozik a győri kézicsapat magyar válogatott szélsője

m4sport.hu
A szezon végén távozik a Győri Audi ETO kézilabdacsapatától Faluvégi Dorottya, aki közös megegyezéssel bontott szerződést a klubbal. A 24 éves magyar válogatott szélső a német Bietigheim játékosa lesz.

A magyar válogatott szélső 2019 nyarán érkezett az ETO-hoz, amelynek színeiben eddig 114 mérkőzésen lépett pályára és 251 gólt szerzett. Faluvégi Dorottya magyar bajnoki címet és kétszer Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a csapattal, a Bajnokok Ligájában pedig ezüst- és bronzérmet is szerzett.

„Nyártól egy új időszak kezdődik a klub életében, köztudott, hogy új edző érkezik, és ilyenkor elkerülhetetlenül szükségesek bizonyos változások több fronton is. Ebben az esetben természetes, hogy a következő csapat összeállításában az új szakember szándéka a mérvadó, és ahogy korábban bejelentésre került, a jobbszélső posztra érkezik egy új igazolás. Mindemellett adódott egy olyan lehetőség Dorottya számára, ami távlati céljai között szerepelt. Ilyen együttállásban mindenki számára menyugtatóan dönthettünk úgy, hogy a 2024 nyarán lejáró kontraktusát már idén nyáron közös megegyezéssel megszüntetjük” – idézi a klub honlapja Endrődi Péter ügyvezetőt, aki a dán vezetőedző, Ulrik Kirkely és a norvég szélső, Emilie Hovden érkezésére utalt.

„Nagyon szép szezonok vannak mögöttem Győrben, és nehéz lesz a búcsú, de még nem most kell elköszönnöm, hiszen rengeteg még a teendőnk a szezon hátralévő időszakában. Távlati céljaim között mindenképpen szerepelt, hogy külföldön is kipróbáljam magam, így ez most – igaz, kicsit korábban – teljesül, és a következő szezonban új célokkal, extra motivációval kezdődhet egy új fejezet az életemben. Jelenleg azonban a visszatérésemre koncentrálok, és arra, hogy idén minden címet begyűjtsek az Audi ETO-val” – nyilatkozta Faluvégi Dorottya, aki a német SG BBM Bietigheim játékosa lesz, amelyhez egy plusz egy szezonra írt alá.

Faluvégi Dorottya január végén térdsérülés szenvedett a Metz otthonában 29–28-ra elvesztett BL-mérkőzésen, felépülése várhatóan hét-nyolc hetet vesz igénybe. A jobbszélső 2018-ban junior világbajnok volt, a felnőtt válogatottban eddig 28-szor szerepelt.

Borítókép: Faluvégi Dorottya (Fotó: gyorietokc.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek