Musorujsag
Élő Eredmények

Újoncokat is avatott a férfi kéziválogatott Svájc ellen, a Krakovszki ikrek góllal mutatkoztak be a felnőttek között

Újoncokat is avatott a férfi kéziválogatott Svájc ellen, a Krakovszki ikrek góllal mutatkoztak be a felnőttek között

m4sport.hu
A Nemzeti Kézilabda Akadémia tehetséges ikerpárja, a balszélső Krakovszki Bence és a jobbszélső, Zsolt is góllal mutatkozott be a felnőttek között a magyar férfi kézilabda-válogatottban.

„Nagyon jól éreztem magam ezen a héten, mindenki nagyon segítőkész volt. Külön örülök neki, hogy mindkét mérkőzésen játszhattam és gólt is tudtam szerezni – vélekedett a balszélső, Krakovszki Bence. – Lékai Mátétól kaptam a gólpasszt, nagyon örültem neki és úgy éreztem, mindenki ugyan annyira örült a gólomnak, mint én.”

„Ez egy nagy álmom volt, amit sikerült valóra váltanom. Igazából mindenki örült neki, támogattak és nagyon jól éreztem magam a pályán. Mindig meg szoktuk beszélni, ha van valamelyikünknek helyzete, legyen az jó vagy rossz. Ez könnyű, hiszen mindketten szélsők vagyunk, ugyanúgy látjuk az egészet, csak a másik oldalról, de tudunk egymásnak segíteni” – vélekedett Krakovszki Zsolt.

Chema Rodríguez azt tanácsolta az ikerpárnak, hogy higgadtan játszanak, ha lehetőséghez jutnak és próbáljanak meg élni is vele.

„Izgultam, de ezt próbáltam rejteni” – mondta Krakovszki Bence, aki bízik benne, hogy megfelelő teljesítménye esetén a szövetségi kapitány meghívót küld neki az Európa-bajnokság előtt is.

Krakovszki Bence két gólt szerzett bemutatkozó mérkőzésén, a Svájc elleni idegenbeli Eb-selejtezőn, Zsolt pedig a hazai összecsapáson lőtte meg első gólját a válogatottban. Az NB I idei szezonjában, a balszélen bevethető Bence 58 gólt szerzett, jobbszélső testvére 27-szer volt eredményes.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Máthé Dominik 5 góllal tért vissza a kéziválogatottba
A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből, mivel házigazdaként 36-27-re legyőzte Svájcot a negyedik forduló vasárnapi játéknapján. Térdsérülését követően először lépett pályára a nemzeti csapatban Máthé Dominik és a második félidőben öt góllal, valamint számos gólpasszal vétette észre magát.
Kézilabda
Budaörsre igazol Debreczeni-Klivinyi Kinga
Debreczeni-Klivinyi Kinga válogatott kézilabdázó idén nyáron távozik a Siófok KC csapatától és a Moyra-Budaörs színeiben folytatja pályafutását.
Kézilabda