Musorujsag
Élő Eredmények

A Tatabánya szerződtette a legendás magyar válogatott irányító 15 éves fiát

A Tatabánya szerződtette a legendás magyar válogatott irányító 15 éves fiát

m4sport.hu
Tehetséges irányítót szerződtetett a MOL Tatabánya, a 15 éves, magyar serdülő válogatott Eklemovic Márkó, 2023 nyarán csatlakozik új klubja felnőtt csapatához.

„A veszprémi nevelésű, tizenöt éves irányító korosztálya egyik legnagyobb tehetségének számít, így nagy öröm számunkra, hogy jövőjét a Tigrisek kék-fehér mezében képzeli el” – olvasható a MOL Tatabánya KC honlapján.

Eklemovic Márkó édesapját jól ismerhetik a kézilabda szurkolók, hiszen Eklemovic Nikola megfordult szegeden, de a Veszprém csapatával többek között KEK-győzelmet ünnepelhetett, valamint a magyar válogatottban is letette névjegyét. A Tatabánya megjegyzi, két évig folyamatosan monitorozta Márkó teljesítményét, ennek eredményeként kötöttek szerződést a 2007-es születésű irányítóval, valamint azt írják, Juhász Ádám és Rosta Miklós is hasonló korban érkezett a csapathoz, így jó példák járnak előtte.

Eklemovic jelenleg a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia csapataiban szerepel és fontos tagja az U16-os válogatottnak is. 2022 októberében első felnőtt mérkőzésén is pályára léphetett a Magyar Kupában, amikor hat gólt szerzett a CYEB-Budakalász ellen. Eddig összesen 19 mérkőzésen lépett pályára a 2022/2023-as idényben és 100 gólt szerzett.

Borítókép: tatabanyahandball.com

További tartalmak