Musorujsag
Élő Eredmények

Háfra Noémi: Szeretném eltanulni tőlük, milyen is az a kultúra, amit ők vallanak, hogyan lehetnek ilyen erősek mentálisan

Háfra Noémi: Szeretném eltanulni tőlük, milyen is az a kultúra, amit ők vallanak, hogyan lehetnek ilyen erősek mentálisan

m4sport.hu
Háfra Noémi a következő idényben sem a Győri Audi ETO KC játékosaként, hanem ismét kölcsönben, ezúttal a montenegrói, Buducsnoszt Podgorica csapatánál szerepel majd. A magyar válogatott átlövő még rehabilitációját végzi, de egyre motiváltabb és reméli, a nyáron már a sportágspecifikus edzéseké lesz a főszerep.

Háfra Noémi nagyon jól érzi magát októberi térdsérülését követően, már három hete Győrben végzi rehabilitációját és a Nemzeti Sporthíradó megkeresésesére elmondta, nagyon sokat fejlődött az elmúlt hetekben.

„Most kezdődik csak az a munka, amikor úgymond a célegyenesbe érkezik a munka a sérülésem után. Minden napom örömökkel teli, megtalálom a pozitív dolgokat, hogy mit tudok megcsinálni és feszegetem a határaimat is. Egyre motiváltabb vagyok, és már hiányzik a kézilabda” – mesélte Háfra.

Háfra 2022 októberében szenvedett keresztszalag-szakadást, amikor az Odense játékosaként a Brest Bretagne csapata ellen lépett pályára. Az átlövő úgy számol, abban reménykedik, hogy júniusban már labdás edzéseket is végezhet.

„Még az erősítés része a fontos, visszaerősítsük úgy a lábam, hogy teljesen tudjam használni. Voltak döcögősebb napjaim, amikor nem úgy mozgott. Mobilizálni, aktivizálni kellett az izmokat, de nagyon remélem, hogy a nyár már a sportágspecifikus mozgásokról fog szólni.”

Háfrát a következő szezonban ismét kölcsönadja a Győri Audi ETO KC, ezúttal Montenegróba, a Buducsnoszt Podgorica csapatának.

„Szerintem az alapozást már Podgoricában fogom kezdeni, persze ez attól is függ, hogy áll majd a rehabilitációm abban a hónapban. Még nem kaptam pontos programot, hogy mikor kezdünk, de tájékoztatni fogjuk őket, hogy áll a térdem, miket tudok csinálni. Nagyon remélem, hogy akkorra már százszázalékosan tudom végezni az alapozást és szeptemberben teljes rendelkezésére állhatok a csapatnak. Ez attól is függ, hogy haladok. Hat hétig mankóztam, vissza kellett rögzíteni mindkét oldalon a meniscusomat, ez gátolt egy picit, így kicsit több időt vesz igénybe a rehabilitáció is” – ecsetelte a 78-szoros magyar válogatott kézilabdázó.

Háfra elmondta, egy sérülés után nagyon úgy nehéz visszatérni, hogy ez már a második szezonja, amikor nem játszik rendszeresen. Az előző váltás mellett is azért döntött, mert szeretett volna több játéklehetőséghez jutni.

„A sérülésem után számomra az a legfőbb, hogy minél többet játsszak és a lehető legjobban visszaszerezzem a formám. Szerintem a Buducsnosztnál nagyon sokat fognak nekem ebben segíteni.”

A váltás kissé meglepő annak tudatában, hogy a Győrt új edző irányítja majd nyártól, ráadásul az az Ulrik Kirkely veszi át az irányítást, akivel Háfra együtt dolgozott az Odense csapatánál.

„Különösebben nem kommunikáltunk erről, igazából ez az én személyes döntésem volt, ő pedig teljes mértékben elfogadta. Nagyon reméljük, hogy egyszer úgy térek vissza, hogy még ő az edző. Fel kell építenem magam, így döntöttem és a klub is segített. Nekem az a legfontosabb, hogy újra játékba lendüljek, ezt pedig Győrben is tudják, a Buducsnoszt pedig a legjobb hely ahol ezt megkaphatom” – mondta.

Háfra Noémi a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország – Koreai Köztársaság mérkőzésen. (MTI/Illyés Tibor)

„Voltak más megkeresések is, de külföldön szerettem volna maradni. Azért döntöttem a montenegrói klub mellett, mert annak ellenére, hogy a bajnokság nem annyira erős, a Bajnokok Ligáját nagyon komolyan veszik. A Buducsnoszt mondhatni szenvedősen nyeri a mérkőzéseit, egy erős ellenfél, aki ellen fel kell készülni teljes mértékben. Szeretném eltanulni tőlük, milyen is az a kultúra, amit ők vallanak, hogyan lehetnek ilyen erősek mentálisan. Meggyőződésem, hogy ezt meg kell tanulnom” – fogalmazott Háfra.

A következő szezonra a Buducsnoszt célja, hogy sokáig versenyben maradjon a Bajnokok Ligájában és megnyerje a montenegrói bajnokságot, Háfra pedig szeretne „minél több és minőségibb játékot” játszani.

Borítókép: Granollers, 2021. december 12. Háfra Noémi a spanyolországi nõi kézilabda-világbajnokság középdöntõjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Koreai Köztársaság mérkõzésen 2021. december 12-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Győzelemmel hangolt a kézi BL-nyolcaddöntőre a Ferencváros
A Ferencváros női kézilabdacsapata 30-21-re nyert a Vác vendégeként a női K&H Liga 18. fordulójában. A Fradi így győzelemmel készült a Buducnost Podgorica elleni Bajnokok Ligája párharcra, melynek első mérkőzésére március 18-án kerül majd sor Montenegróban.
Kézilabda
Máthé még nem találkozott Mbappéval, de 418 nap után magára ölthette a címeres mezt, amiért keményen megdolgozott
Máthé Dominik már visszatért klubcsapatához, de csak csütörtökön kezdik újra a munkát csapattársaival, addig azonban folytatja rehabilitációját. A Kézilabda Magazinban elmondta, nagyon örül, hogy 418 nap után visszatérhetett a magyar válogatottba, amiért megdolgozott. Sajnálja, hogy az első, Svájc elleni idegenbeli találkozón nem tudott játszani, de egyelőre ennyit bír a térde. A Paris Saint-Germain jobbátlövője Kylian Mbappéról is mesélt, akihez nagyon nehéz közel kerülni.
Kézilabda