Musorujsag
Élő Eredmények

Budapest helyett Bécs lesz a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság végküzdelmeinek helyszíne

Budapest helyett Bécs lesz a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság végküzdelmeinek helyszíne

m4sport.hu
A torna módosított lebonyolítása szerint az elődöntőket és a helyosztókat Budapest helyett Bécsben játsszák.

A Női EHF EURO 2024 három szervezője, Magyarország, Svájc és Ausztria megállapodott a torna új helyszínéről és szervezési struktúrájáról. Az Eb két-két csoportját Bázelben (Svájc), Innsbruckban (Ausztria) és Debrecenben játsszák majd a résztvevők. A 2024-es női Európa-bajnokságot első alkalommal rendezik 24 csapattal, így összesen hat négycsapatos csoport lesz a tornán. A kontinensviadalra 2024. november 28. és december 15. között kerül sor.

A hazai szövetség hírlevele alapján a középdöntőket – két, egyenként hatcsapatos csoporttal – Debrecenben és Bécsben játsszák majd, így Ausztria fővárosa átveszi Budapest szerepét, ahol eredetileg az egyik középdöntő csoport küzdelmei zajlottak volna. A torna módosított lebonyolítása szerint a döntő hétvégét, azaz az elődöntőket, a döntőt és a helyosztókat is Bécsben játsszák Budapest helyett. A változtatást és az új lebonyolítást az EHF Végrehajtó Bizottságának hivatalosan is meg kell erősítenie március 31-i ülésén, amelyre a törökországi Isztambulban kerül majd sor.

A szervezők által javasolt játékterv szerint a bázeli C-csoportból Debrecenbe, a D-csoportból pedig Bécsbe utaznak tovább a továbbjutó csapatok. A két innsbrucki csoportból (E, F) továbbjutó válogatottak Bécsben folytatják a tornát.

A 2024-es női Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolására 2023. április 20-án kerül sor Zürichben. A 24 csapatos torna biztos résztvevői a rendező Ausztria, Magyarország és Svájc, valamint a címvédő Norvégia.

Borítókép: A magyar csapat a tavaly novemberi női kézilabda Európa-bajnokságon MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyarország részben vagy egészben visszaléphet a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésétől
Nem hivatalos, de hitelesnek ismert forrásból származó értesülések szerint módosulhat a 2024. decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű női kézilabda Eb eredeti lebonyolítási terve, méghozzá úgy, hogy a magyar fél kisebb szerepet vállalhat az együttműködésből, vagy egyáltalán nem vállal – számolt be róla a Nemzeti Sport csütörtökön.
Kézilabda