Musorujsag
Élő Eredmények

Tízet számoltak a Siófokra a hazai El-negyeddöntőben

Tízet számoltak a Siófokra a hazai El-negyeddöntőben

MTI
A Siófok KC hazai környezetben 30-20-ra kikapott a dán Ikast HB csapatától a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének szombati első mérkőzésén.

Európa-liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Siófok KC-Ikast HB (dán) 20-30 (7-12)
lövések/gólok: 40/20, illetve 43/30
gólok hétméteresből: 0/0, illetve 0/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Mindkét együttes győzelemmel hangolt a találkozóra: a Siófok hazai pályán a Kisvárdát, a dán csapat – szintén házigazdaként – a Skanderborgot múlta felül.

A hazaiak keretéből Puhalák Szidónia, Török Lilly és Lapos Laura hiányzott.

Az Ikast – amely a mezőnyben egyedüliként jutott tovább százszázalékos teljesítménnyel a csoportkörből – kezdte jobban a mérkőzést (0-3), ezt követően zárkózott közelebb a Siófok. Egy-kétgólos dán előnnyel jutottak el a felek a huszadik percig, ekkor azonban az Ikast ismét három találatra növelte a különbséget. Uros Bregar vezetőedző időkérése sem változtatott a játék képén: noha a vendégek támadásában is akadtak pontatlanságok, határozott védekezésükkel elbizonytalanították a Siófok lövőit. Előbb csak felállt fal ellen, majd már ziccerben sem tudott eredményes lenni a magyar együttes, amely 12 percig nem tudta bevenni riválisa kapuját, a szünetre így ötgólos dán előnnyel vonulhattak a felek.

A második játékrészből már majdnem öt perc telt el és még nem találtak be a fordulást követően a siófokiak: ekkor már nyolc gól volt a vendég előny (7-15). A második számú európai kupasorozatban 2019-ben arany-, 2021-ben ezüstérmes Siófok negyven perc elteltével talált magára támadásban, az Ikast megtorpanását kihasználva gyors gólokkal mínusz ötre zárkózott, azonban csak néhány percig tartott ki a hazai lendület, nyolc perccel a dudaszó előtt pedig már tízzel vezettek a vendégek (15-25). Ez a különbség meg is maradt a találkozó végéig: mind az eredmény, mind a mutatott játék figyelembe vételével rendkívül nehéz helyzetből várhatja a visszavágót a Siófok.

A mérkőzés legeredményesebbjeként Ingvild Bakkerud a vendégeknél 12 kísérletéből 8-at váltott gólra, hazai részről Papp Nikoletta ötször volt eredményes.

A visszavágót egy hét múlva rendezik, a négyes döntőre pedig május 13-14-én kerül sor Grazban.

Borítókép: A Siófok KC kabalafigurája (MTI/Máthé Zoltán)

További tartalmak