Musorujsag
Élő Eredmények

„Olyan meccseken játszhatok, amik előre viszik a karrierem” – Hanusz Egon hosszabbított a Stuttgarttal

„Olyan meccseken játszhatok, amik előre viszik a karrierem” – Hanusz Egon hosszabbított a Stuttgarttal

m4sport.hu
Hanusz Egon, a Bundesligában szereplő Stuttgart és a magyar kézilabda-válogatott játékosa fontos mérkőzést nyert meg csapatával múlt csütörtökön. Az irányító arról is beszélt, hogy a következő szezonban biztosan a klubnál marad, de szót ejtett a válogatott hátralevő Európa-bajnoki selejtezős mérkőzéseiről is.

A Stuttgart abban a tudatban lépett pályára múlt csütörtökön, ha győznek a Minden elleni bajnoki mérkőzésen, nagy lépést tesznek szezonbéli céljuk elérése felé, ami a 12. hely megszerzése.

„A Stuttgart Minden összecsapás mindig egy presztízs mérkőzés, hiszen alsóházi csapatok játszanak. Nagyon örültünk, hogy sikerült nyernünk. Úgy gondolom, hogy végig a kezünkben volt a mérkőzés, így könnyen el tudtuk hozni a két pontot. Az elsődlegesen kitűzött célunk, hogy bekerüljünk a legjobb 12 csapat közé, de nem úgy kezdtük a szezont, ahogy elterveztük. A sorsolásunk is nehéz volt, majd edzőváltás történt, ami nem volt egyszerű helyzet, de össze tudtuk szedni magunkat és még mindig van realitása, hogy elérjük a célunkat” – vélekedett csapata helyzetéről Hanusz Egon, aki 2021 nyarán igazolt.

Hanusz a második szezonját tölti a Bundesligában, úgy fogalmazott, „ez sokkal könnyebb számomra” hiszen nem kellett új csapatba beilleszkednie, tudja a figurákat, ismeri az edző és a vezetőség elvárásait. Hozzátette: „amit ki tudnék emelni, hogy kicsit erősebb lettem mentálisan.”

(MTI/Kovács Tamás)

„A Bundesliga nagyon erős bajnokság, a világ legerősebb bajnoksága. Hihetetlen milyen kiélezett a mezőny, akár az utolsó is megverheti az első öt csapatot, de igazából bármi megtörténhet, nincs előre lefutott mérkőzés. A csapatok hétről hétre bizonyítják, hogy a papírforma itt nem sokat számít, így folyamatosan olyan meccseken játszhatok, amik előre viszik a karrierem és a fejlődésem” – mondta a 25 éves irányító.

Az előző szezonban is szóba került a szerződéshosszabbítás, tavaly tavasszal beszéltek erről a klub elnökével, aki azt szerette volna, hogy mindenképpen maradjon. Alá is írtak egy új szerződést, de csapata ezt még nem hozta nyilvánosságra.

„Még egy szezonom biztosan van itt Stuttgartban, de a szerződésem tartalmaz plusz egy opciós évet, amit az elnök le tud hívni, ha úgy alakul. Szóval a következő szezonban biztosan itt fogom folytatni. Abban egyeztünk meg tavaly, hogy a hosszabbítás maradjon kettőnk között, de azt gondolom, már elmondhatom: aláírtuk a szerződést, csak a klub még nem közölte” – fogalmazott.

Hanusz azon dolgozik, hogy visszanyerje korábbi formáját, mert az elmúlt pár hónap nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, kevesebb játéklehetőséget is kapott. Fő célja az, hogy újra annyi időt töltsön a pályán, mint korábban. Hosszútávú tervein azonban egyelőre nem gondolkozott, hiszen hosszabbított, de szerződése lejárta után is szívesen maradna, ha a Stuttgartban is terveznek vele. Egy jobb ajánlat esetén azonban élne a lehetőséggel, „akár egy erősebb Bundesliga csapatnál, de ahhoz úgy is kell még teljesíteni”.

Hanusz Egon a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn, a 6. csoport első fordulójában játszott Magyarország – Litvánia mérkőzésen. (MTI/Kovács Anikó)

„Felemás érzésekkel jöttünk haza a világbajnokságról, a céljainkat elértük, de voltak olyan fájó mérkőzések, amit mindenképp elkerülhettünk volna. A stabilitáson nagyon kell még dolgoznunk. Nem lehet azt, hogy van egy jó mérkőzésünk, utána olyan, mintha elfelejtettünk volna kézilabdázni és semmi nem jön össze. Most az Eb-selejtezőn szerintem jó teljesítményt sikerült nyújtanunk, a legutóbbi két Svájc elleni meccsen is. Az idegenbeli összecsapáson kicsit nehezebben rázódtunk bele, de itthon egy stabil teljesítményt tudtunk nyújtani és végig domináltuk a mérkőzést, ami az alapja lenne a játékunknak” – vélekedett a válogatottal kapcsolatban Hanusz.

Hanusz hozzátette, az volt a válogatott célja, hogy a két Svájc elleni találkozót megnyerje, így a biztos Eb-szereplés tudatában megnyugodhasson. A Litvánia és Grúzia elleni összecsapások jó gyakorlási lehetőségek a stuttgarti irányító szerint.

„Nem tudom, milyen keret lesz behívva a válogatottba. Az is lehet, hogy a rutinosabb játékosok pihenőt kapnak, és fiatalabbakat próbál majd ki a szövetségi kapitány.”

Borítókép: Tatabánya, 2023. március 12. Hanusz Egon (b) és a svájci Cédrie Tynowski a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező negyedik fordulójában, a hatodik csoportban játszott Magyarország-Svájc mérkőzésen a tatabányai sportcsarnokban 2023. március 12-én. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak