Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnok holland kapust szerződtethet Norvégiából a Győri ETO – sajtóhír

Világbajnok holland kapust szerződtethet Norvégiából a Győri ETO – sajtóhír

m4sport.hu
A holland válogatottal világbajnoki címet nyerő Rinka Duijndam, a norvég bajnokság tavalyi bronzérmesétől, a Sola HK csapatától igazolhat Győrbe.

Sandra Toft és a fiatal Győri Alexandra mellett Silje Solberg állt Ambros Martín rendelkezésére, de Solberg várandósságának bejelentése után a Győri Audi ETO KC reaktiválta visszavonult kapusát, Amandine Leynaud a szezon végén azonban végleg elbúcsúzik.

Sajtóhírek szerint azonban már dolgoznak a francia újbóli pótlásán, a 16-szoros magyar bajnokot a norvég bajnokság tavalyi bronzérmesének játékosával, Rinka Duijndammal hozták szóba.

Duijndam 2018-ban a harmadik helyen zárt az Európa-bajnokságon a holland válogatott tagjakként, 2019-ben pedig tagja volt a világbajnokságot nyerő csapatnak is. A 25 éves kapus korábban a Borussia Dortmund és a Thüringer HC játékosaként szerepelt Németországban, majd 2022 nyarán a Sola csapatához szerződött.

Borítókép: Tokió, 2021. július 27. Holland játékosok ünnepelnek a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi kézilabda-bajnokságának A csoportjában játszott Hollandia-Koreai Köztársaság mérkõzés végén a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 27-én. A világbajnoki címvédõ holland válogatott 43-36-ra gyõzött. MTI/EPA/Majama Kimimasza

További tartalmak