Musorujsag
Élő Eredmények

„Tízpercenként felmegyek a NEKA oldalára, megnézem az utolsó védést és az eredményt” – az akadémisták szinte el sem hiszik a Veszprém elleni bravúrt

„Tízpercenként felmegyek a NEKA oldalára, megnézem az utolsó védést és az eredményt” – az akadémisták szinte el sem hiszik a Veszprém elleni bravúrt

m4sport.hu
A szezon meglepetése. Bravúrdöntetlen. Ilyen és ehhez hasonló jelzőket lehet emlegetni a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi NB I-es csapatának Telekom Veszprém ellen elért 29–29-es döntetlenjével kapcsolatban. A NEKA játékosai azonban szinte azóta sem hiszik el, mekkora bravúrt vittek véghez.

A szombati történelmi nap volt Balatonbogláron, a NEKA ugyanis döntetlent játszott a rekordbajnok, Magyar Kupa címvédővel. Azonban március 25-e nem a Telekom Veszprém napja a bajnokságban, hiszen az OTP Bank-Pick Szegedet leszámítva, napra pontosan egy évvel korábban, 2022-ben is ekkor veszített pontot az NB I-ben – akkor a Balatonfüredi KSE tört borsot Momir Ilicék orra alá.

A HSA NEKA játékosai viszont alig akarták elhinni, hogy egy európai topcsapat ellen tudtak pontot szerezni, nem beszélve arról, hogy három nappal a mérkőzés előtt a veszprémi csapat 13 góllal múlta felül a szegedieket a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

„Egy nap elteltével, így, hogy ennyi gratulációt kaptunk mindenhonnan, szerintem kezdjük, kezdem felfogni, mit értünk el. Ez egy hatalmas siker nekem, a csapatnak és szerintem az egész akadémiának. Ami a siker mögött van az az, hogy egy csapat vagyunk es mindenki küzdött, hozzá tudott tenni a meccshez, és természetesen volt egy fantasztikus kapusteljesítmény. Laci bá egész héten azt mondta nekünk, hogy van esélyünk a Veszprém ellen is és ne úgy menjünk bele a meccsbe, hogy legyünk túl rajta. Ezt elhitte az egész csapat és ez megmutatkozott a pályán is”vélekedett a felnőtt válogatottban Svájc ellen bemutatkozó jobbszélső, Krakovszki Zsolt, aki 2 góllal vette ki részét a sikerből.

Zsolt ikertestvére, a balszélső Bence is felfoghatatlannak nevezte a döntetlent és szerinte azért lehetnek büszkék magukra, mert nem könyvelték el előre, hogy vereséget szenvednek.

Krakovszki Zsolt, a HSA NEKA jobbszélsője, a Telekom Veszprém elleni mérkőzésen. (Facebook_Nemzeti Kézilabda Akadémia)

„Nagyon nehéz felfogni ezt az egészet, még mindig kiráz a hideg, ha visszagondolok a tegnapra. Mindenki a szívét lelkét kitette a pályára és küzdöttünk, hajtottunk az utolsó pillanatig. Sosem fogom tudni elfelejteni ezt a pillanatot” – emlékezett vissza Szilágyi Benjámin, aki mind az öt lövését gólra váltotta a veszprémiek Európa-bajnok spanyol kapusával, Rodrigo Corralesszel szemben.

Szép számmal érkeztek szurkolók a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában, a Magyar Kézilabda Szövetség jegyzőkönyvében 650 néző szerepel, Sisa Erhard arról beszélt, nagyon jó érzés volt számára ennyi néző előtt játszani és reméli, mostantól rendszeresen megtelnek majd a lelátók a csarnokban.

A NEKA beállója, Papp Tamás sem fogta még fel a szombaton történteket: „szerintem ez egy olyan élmény volt, ami egy ilyen fiatal csapatnak talán soha többet nem adatik meg, hogy ilyen ellenfél ellen ilyen eredményt tudjon felmutatni. Ami pedig a sikert hozta: egyértelműen a hihetetlen nagy akarat a csapat összes tagjától és az az erő, amit együtt fel tudunk vinni a pályára ilyen helyzetekben. Éreztük egymáson, hogy mindenki nagyon élvezi a játékot és felszabadultan tudtunk egy csapatként küzdeni. Úgy gondolom ilyen egy igazi csapat!”

Papp Tamás, a NEKA játékosa. (Facebook_Nemzeti Kézilabda Akadémia)

Palasics Kristóf az egész mérkőzésen ihletett formát mutatott, 55 percet töltött a pályán és mondhatni nem tétlenkedett: 38 százalékos hatékonysággal védett 17 lövést a kapujára érkező 45-ből. Az utolsó veszprémi kísérletnél pedig hárította a kétszeres világbajnok Rasmus Lauge Schmidt átlövését is, ami elengedhetetlen volt a bravúros pontszerzéshez, hiszen a akadémistáknak már nem maradt volna ideje visszatámadni.

„Őszintén szólva még én is emésztem az eseményeket, szinte tízpercenként felmegyek a NEKA oldalára, megnézem az utolsó védés videóját és az eredményt, hogy tényleg a Veszprém ellen játszottunk 29-29-et? Nagyon jó érzés, hogy egy ilyen meglepetést sikerült elérnünk. Hatalmas élmény volt teltház előtt ilyen mérkőzést játszani, a hangulat nagyon szuper volt, szerintem a legjobb, mióta Balatonbogláron játszom. Amit magunkon láttam: sikerült felszabadultan játszanunk és élveztük a mérkőzés minden pillanatát. Főleg azt, hogy szinte végig tudtunk vezetni és meccsben lenni ellenük. Szerintem minden működött abból, amit a vezetőedző kért tőlünk, tegnap egy igazi nagybetűs csapatként játszottunk” – foglalta össze gondolatait Palasics.

A NEKA 19 forduló után a 7. helyen áll a férfi kézilabda NB I-ben, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Budakalászt és egy ponttal a 9. Gyöngyöst. A tabellán felfelé pillantva két 22 pontos csapat előzi meg a balatonboglári fiatalokat, a Csurgó és a Balatonfüred.

Borítókép: (Facebook_Nemzeti Kézilabda Akadémia)

További tartalmak