Musorujsag
Élő Eredmények

Ambros Martín: Ez a meccs élet-halál kérdés volt

Ambros Martín: Ez a meccs élet-halál kérdés volt

m4sport.hu
A Győri ETO Audi ETO KC kézilabdacsapatának edzője szerint „élet-halál” kérdése volt a Ferencváros elleni mérkőzés, amelyet nagy fölénnyel, 11 góllal nyertek meg.

A 31–20-as hazai győzelmet hozó bajnoki meccs után a spanyol tréner az M4 Sportnak elmondta, a tét miatt nagy volt a játékosain a nyomás, de örül, hogy ez ilyen pozitív teljesítményben csúcsosodott ki. „Védekezésben és támadásban is nagyon magas szinten teljesített a csapat, Sandra Toft pedig kiemelkedően védett” – utalt a 49 százalékos hatékonysággal védő kapusra.

A szezon végén távozó edző hozzátette, az elmúlt egy hónapot felkészüléssel töltötték, de nemcsak a Ferencváros elleni meccsre készültek, hanem a Bajnokok Ligája négyes döntőjére is. „Jól tudtuk kihasználni ezt az időt, ezért is tudtak a játékosok ilyen teljesítményt nyújtani.“

A 39 lövésből 19-et hárító Sandra Toft a csapat védekezését dicsérte, amely sokat segített neki abban, hogy ilyen jó teljesítményt tudjon nyújtani. „Fantasztikusan küzdött előttem a védelem, rengeteget segítettek és ilyen közönség előtt, ilyen hangulatban könnyű volt jól védeni. Nagyon sokat készültünk a Fradira, ez a fegyelem pedig, ahogyan védekezésben az egész csapat játszott, sokat segített, ezért tudtunk ennyivel nyerni.”

A győriek tízgólos játékosa, Ana Gros úgy véli, nemcsak ő játszott jól, hanem remekelt az egész csapat, amely szerinte főként védekezésben fejlődött sokat. „A társak hoztak engem ilyen jó helyzetbe, hogy ennyi gólt tudtam lőni, ez csapatmunka volt. Egész hónapban sokat dolgoztunk a védekezésünkön, mivel tudtuk, hogy a szezon első felében ez nem működött igazán, de úgy vélem, hatalmasat léptünk előre. Még mindig van min dolgozni, de látjuk, hogy jó irányba haladunk.”

A hatgólos ferencvárosi Klujber Katrin nagyon csalódottan nyilatkozott, úgy vélte ugyanakkor, hogy azok a támadásaik, amelyeket helyzetig végigjátszottak, jól voltak, de nem tudták belőni őket, ezt pedig gyorsan kihasználta a Győr, ráadásul a védekezésük sem volt stabil. „Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, így elég nehéz Győrben nyerni vagy szoros mérkőzést játszani. Nem adtuk fel, próbáltuk őket a második félidőben utolérni, sajnos nem sikerült. Nem kezdhetünk így el mérkőzést, mert akkor ez lesz belőle, hogy hiába teperünk és próbálunk felzárkózni, nem sikerül. Nem tudom most hova tenni ezt a mérkőzést, abban bízom, hogy a válogatott szünet után sokkal jobban fel fogunk készülni, mert sok mérkőzés vár még ránk. Ez a mérkőzés nagyon rosszul sikerült, tovább fogunk rajta lépni, de ennek most több idő kell.”

Borítókép: Estelle Nze Minko, Emily Charlot Bölk és Tomori Zsuzsanna a Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen 2023. április 1-jén (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek