Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Amit megbeszéltünk védekezésben és támadásban, egyaránt működött, otthon ugyanilyen teljesítményt kell nyújtanunk

Golovin Vlagyimir: Amit megbeszéltünk védekezésben és támadásban, egyaránt működött, otthon ugyanilyen teljesítményt kell nyújtanunk

m4sport.hu
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az alakulat szombat esti, Izland elleni vb-selejtezős sikere után az M1-nek pozitívan értékelte a mieink teljesítményét.

 

Eredmény, selejtező, 1. mérkőzés
Izland-Magyarország 21-25 (10-14)
a magyar gólszerzők: Klujber 6, Debreczeni-Klivinyi, Márton, Schatzl, Kuczora 4-4, Töpfner 2, Füzi-Tóvizi 1
lövések/gólok: 41/21, illetve 46/25
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 10 perc

Golovin Vlagyimir kiemelte: nagyon nagy erőbedobással készült a csapat, s ennek az eredménye az izlandiak elleni siker.

„Elsősorban nagyon örülünk a győzelemnek, az izlandi alakulat jó, masszív válogatott. A második félidő az én hibám is, kicsit többet kellett volna cserélni, elfáradtunk, akkor jött is a pontatlanság, illetve többször is emberhátrányban voltunk. Akadtak apró bakik, amiket nem kellett volna elkövetnünk, ennek is köszönhető, hogy ellenfelünk két gólra is vissza tudott jönni.”

„Nem volt egyszerű, de hozzá vagyok szokva, hogy mindig történik velünk valami. Büszke vagyok az egész csapatra, mert már hétfőtől koncentráltan, nagy erőbedobással edzett – tudtuk, hogy ennek meg is lesz az eredménye. A fiatalok szépen zárkóztak fel, jó légkör alakult ki, s noha nem kaptak annyi lehetőséget, bízom benne, hogy hazai pályán már könnyebb dolgunk lesz, akkor pedig pályára léphetnek ők is.”

A kapitány hozzátette, a párharc még nem lefutott.

„Amit megbeszéltünk védekezésben és támadásban, egyaránt működött, otthon aztán majd ugyanilyen teljesítményt kell nyújtanunk. A visszavágó még nem lefutott, ugyanúgy kell koncentrálnunk, ahogy azt ma is tettük.”

Klujber Katrin szerint a mieink türelmetlenek voltak a második félidőben, s ebből adódtak a hibák.

„Sokkal jobb volt, mint amit Németországban mutattunk, most teljesen más arcunkat adtuk, ezek vagyunk mi. Picit sajnálom, hogy a második félidőben több hiba is akadt, türelmetlenebbek voltunk, ebből, ebből jött pár technikai baki” – mondta el Klujber, aki kitért a hiányzókra is.

„Megéreztük, hogy kevesebben voltunk, valaki lehetőséget kapott, valaki sajnos nem, de csapatként csináltuk ezt meg, ehhez mindenkire szükség volt. Mindig vannak sérültek és betegek, ezzel azért számolnunk kell, de amit tudtunk, megtettünk, nagyon várjuk a visszavágót, ami ráadásul otthon is lesz, hazai szurkolók előtt.”

Klujber úgy fogalmazott: a kidolgozott négygólos előny elég lehet a visszavágóra, ám az együttes nem foghatja fel úgy, hogy a továbbjutás már zsebben van.

 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek