Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a győzelem, de még nem lefutott a párharc: a magyar női kézilabda-válogatott idegenben verte Izlandot a vb-selejtező első felvonásán

Megvan a győzelem, de még nem lefutott a párharc: a magyar női kézilabda-válogatott idegenben verte Izlandot a vb-selejtező első felvonásán

m4sport.hu/MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 25–21-re legyőzte Izlandot az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében, a párharc első mérkőzésén.

 

Eredmény, selejtező, 1. mérkőzés
Izland-Magyarország 21-25 (10-14)
a magyar gólszerzők: Klujber 6, Debreczeni-Klivinyi, Márton, Schatzl, Kuczora 4-4, Töpfner 2, Füzi-Tóvizi 1
lövések/gólok: 41/21, illetve 46/25
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 10 perc

A magyar keretből Győri-Lukács Viktória, Janurik Kinga és Korsós Dorina hiányzott.

Jobban kezdtek a hazaiak (4-2), de a magyarok két 3-0-s sorozattal fordítottak, és bár elhúzni nem tudtak, magabiztosan őrizték előnyüket. A szünet után növelte a különbséget Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata, amely a játékidő háromnegyedénél eldöntötte a meccset (20-12). Ekkor úgy tűnt, a továbbjutás is eldőlt, de az északi szigetország legjobbjai egy 7-1-es sorozattal meglepetésre felzárkóztak 22-20-ra. Az időkérés után egy hármas magyar széria következett, így a csapat bizakodva várhatja a párharc érdi, második meccsét

Bíró Blanka egy, Szikora Melinda 13 védéssel zárt a magyar kapuban. A két válogatott hetedik egymás elleni mérkőzésén hetedszer született magyar siker. A visszavágót szerdán 18.15-től rendezik Érden.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte: nagyon nagy erőbedobással készült a csapat, s ennek az eredménye is a siker.

„Elsősorban nagyon örülünk a győzelemnek, az izlandi alakulat jó, masszív válogatott. A második félidő az én hibám is, kicsit többet kellett volna cserélni, elfáradtunk, akkor jött is a pontatlanság, illetve többször is emberhátrányban voltunk. Akadtak apró bakik, amiket nem kellett volna elkövetnünk, ennek is köszönhető, hogy ellenfelünk két gólra is vissza tudott jönni.”

Klujber Katrin szerint a mieink türelmetlenek voltak a második félidőben, s ebből adódtak a hibák.

„Sokkal jobb volt, mint amit Németországban mutattunk, most teljesen más arcunkat adtuk, ezek vagyunk mi. Picit sajnálom, hogy a második félidőben több hiba is akadt, türelmetlenebbek voltunk, ebből, ebből jött pár technikai baki.”

A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint az Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.

A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Siófok KC)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Kukely Anna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmaróvári KC)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

A magyar válogatott mérkőzései:
Április 8., szombat
Hafnarfjördur, 18:00 Izland-Magyarország
Április 12., szerda
Érd, 18:15 Magyarország-Izland

A selejtezők párosítása:
Izland–Magyarország
Törökország–Szerbia
Románia–Portugália
Lengyelország–Koszovó
Olaszország–Szlovénia
Németország–Görögország
Svájc–Csehország
Ausztria–Spanyolország
Észak-Macedónia–Ukrajna
Szlovákia–Horvátország

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek