Musorujsag
Élő Eredmények

Hanusz Egon: Megérezték a vérszagot és nagyon jó meccset játszottak

Hanusz Egon: Megérezték a vérszagot és nagyon jó meccset játszottak

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra kikapott Georgiától az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, a mérkőzés után Hanusz Egon arról is beszélt, ez jó tanulópénz lesz a csapat számára.

Az első félidőben Chema Rodríguez csapata tompán, sok labdát eladva játszott és háromgólos hátrányt szedett össze, a második játékrészben a vendégek többet hibáztak, Magyarország fordítani is tudott, majd időntúli hétméteres döntött, Georgia 30–31-re győzött az Eb-selejtező zárófordulójában.

„Meg kell tanulnunk kezelni, ha van egy jó meccsünk, ugyanúgy beleállni a következőbe és nem úgy kezdeni, hogy tele van a gatya. Nem kezdtünk jól, sok labdát eladtunk és lerohanásgólokat kaptunk, pont az ellenkezője volt, mint Litvániában. Nem állt ma össze a védekezésünk, ezért nem tudtuk játszani a gyors játékunkat, amiben igazán jó ez a fiatal csapat. Jó tanulópénz mindenkinek, a rutinosabbaknak és a fiatalabbaknak is, hogy minden mérkőzésbe ugyanúgy kell beleállni” – vélekedett a hétgólos Hanusz.

Hozzátette: „nem gondolom úgy, hogy ne akartunk volna, csak nem jött ki a lépés, megérezték a vérszagot és nagyon jó meccset játszottak, de minden csapat annyit tud, amennyit engednek neki”.

Imre Bence úgy fogalmazott, az egész mérkőzés során küszködtek és annak ellenére, hogy a mérkőzés végén két góllal is vezettek, nem tudták megtartani.

„A mérkőzés elején talán kicsit könnyebben kezdtünk, talán nem álltunk úgy bele, mint Litvániában. Nem tudtuk megtalálni rajtuk a fogást és végig tapadtak ránk, amikor sikerült átvenni a vezetést. Szeirntem mindenki bizonyítani akart, sajnálom, hogy így alakult, köszönjük a szurkolóknak, nagyon jó élmény volt ennyi ember előtt játszani” – mondta Imre.

Eredmény, 6. forduló, 6. csoport:
Magyarország–Georgia 30–31 (14-17)
a magyar gólszerzők: Hanusz 7, Imre, Rosta, Krakovszki Zs. 4-4, Fazekas, Ilic 3-3, Szita 2, Ligetvári, Lékai, Ónodi-Jánoskúti 1-1
lövések/gólok: 48/30, illetve 51/31
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1
kiállítások: 2, illetve 10 perc

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Magyarország 10 pont, 2. (és továbbjutott) Svájc 8, 3. Georgia 4, 4. Litvánia 2

A januári, németországi Európa-bajnokságra a csoportok első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jutott ki. A torna résztvevője továbbá a házigazda Németország, valamint a legutóbbi kontinenstorna három dobogósa: Svédország, Spanyolország és Dánia.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak