Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó hazai bajnokiján az FTC ellen tehet nagy lépést a bronzéremért a DVSC a női kézibajnokságban

Utolsó hazai bajnokiján az FTC ellen tehet nagy lépést a bronzéremért a DVSC a női kézibajnokságban

m4sport.hu
Egyszer már megtréfálta az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát a DVSC Schaeffler a női kézilabda NB I 2022/2023-as kiírásában, hiszen az Elek Gyula Arénában 30–30-as döntetlent játszottak egymással. Szilágyi Zoltánék ezúttal Debrecenben bizonyítanának, amihez Elek Gáboréknak is lesz néhány szava.

„Az első meccs tanulsága az, hogy hatvan percen keresztül kell koncentrálnunk, és folyamatosan jó teljesítményt kell, hogy mutassunk, mert biztosak vagyunk abban, hogy nagyon szoros és kiélezett mérkőzés lesz, ahol nem férnek bele a nagyobb hibáink. A saját dolgunkra kell koncentrálni, a mi hibáinkat kell kijavítanunk, keménynek lennünk, és remélem, hogy akkor nem lehet probléma”vélekedett az FTC magyar válogatott balszélsője, Márton Gréta.

A két csapat szezonbéli első találkozóján ugyanis a Ferencváros a félidőben négygólos előnyben vonulhatott az öltözőbe, de a 40. percben már 20-20-as döntetlen állt az eredményjelzőn. A DVSC becsülettel küzdött, de a vezetést nem tudta átvenni, az FTC pedig háromgólos előnyt alakított ki, amikor már csupán hét perc volt hátra a mérkőzésből. Ekkor azonban megakadt Elek Gábor csapatának lendülete, Szilágyi Zoltánék egy 5-2-es hajrával felzárkóztak és Vámos Petra találatával, 7 másodperccel a lefújás előtt állították be a 30–30-as végeredményt.

Az FTC botlása hatalmas hatással volt a bajnokság alakulására. Hiába győzték le tavaly decemberben a Győrt hattal, a rivális nem hullajtott pontokat más csapatok ellen, Győrben legyőzte Mártonékat, ráadásul kilenc góllal, így az egymás elleni mutatóban is a győriek állnak jobban. Ennek figyelembe vételéhez azonban a Győrnek még két pontot veszítenie kell, amit nem biztos, hogy meg fog tenni hátralevő három bajnokiján. Ambros Martínék a Fehérvárt fogadják, majd az MTK otthonába utaznak, végül a Mosonmagyaróvárt látják vendégül.

A Debrecen a tatabányai kupahétvége után, – ahol bronzérmet nyert a csapat – a Siófok ellen veszített pontokat a bajnokságban. Vámosék jelenleg a tabella negyedik helyén, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, egy pontos hátrányban vannak a harmadik Mosonmagyaróvár mögött. A bronzéremért folyó harcba más csapat nem szólhat bele, mivel a Siófok és a Vác tízpontos hátrányban van négy fordulóval a bajnokság vége előtt. A debreceniek helyzetét nehezíti, hogy a keddi lesz az utolsó hazai bajoki találkozójuk, Fehérvár, Kisvárda és Békéscsaba után Dunaújvárosban zárják a szezont. A Loki azonban még bízhat mosonmagyaróvári riválisa pontvesztésében, fogadják a Siófokot, de idegenben lépnek pályára Vácon és Győrben. Egy esetleges FTC elleni győzelemmel a Debrecen nagy lépést tehetne a harmadiak hely megszerzéséért.

„A Siófok elleni pontvesztés fájdalmas volt, de a legjobb, amit tehetünk, hogy előre nézünk és csak a következő feladatra koncentrálunk. A Fradi ellen mindig jól teljesítünk, bízom benne, ez kedden is így lesz. Ez lesz az utolsó hazai meccsünk a szezonban. Szeretnénk szép eredménnyel búcsúzni a Hódostól és a szurkolóinktól!”mondta a DVSC német kapusa, Anca Giegerich.

A mérkőzést 18:00-tól élőben követheti az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon.

M4 Sport
Borítókép: MTI/Derencsényi István / fradi.hu

További tartalmak