Musorujsag
Élő Eredmények

Máthé Dominik csapata a Veszprémet kiejtő Kielcével csatázhat a BL-döntőért

Máthé Dominik csapata a Veszprémet kiejtő Kielcével csatázhat a BL-döntőért

m4sport.hu
Az Európai Kézilabda-szövetség kisorsolta a júniusi férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntős párosításait, a francia bajnok Paris Saint-Germain, a magyar válogatott jobbátlövő, Máthé Dominikkel a soraiban a lengyel Barlinek Industria Kielcével csap össze.

A Paris Saint-Germain elkerülte a sorozatban harmadik címvédésére készülő Barcelonát, a spanyol rekordbajnok az SC Magdeburggal játszik a döntőért.

„Ha egyszer megérzed a siker ízét, újra érezni akarodmondta a sorsolás után a Barcelona kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas. – De ugyan ezt akarja a másik három csapat is, szóval nehéz dolgunk lesz. Nagyon jó volt megnyerni azt a kemény tavalyi döntőt a Kielce ellen és címet védeni. A szezon előtt azt beszéltük a csapattal, hogy újra ott akarunk lenni Kölnben, és újra megnyerni, sorozatban már harmadszor. Hatalmas dolog lenne.”

A 2016-os BL-győztes Kielce a magyar válogatott jóbbátlövő, Máthé Dominik csapatával, az ötszörös négyes döntő résztvevő, de eddig még nyeretlen PSG-vel meccsel az elődöntőben.

„A Kielce a világ egyik legjobb csapata, tavaly is döntőben voltak, nehéz dolgunk lesz ellenük. Ha Kölnben vagy, tudod, az elődöntő teljesen más lesz. Öt próbálkozás után erős bennünk a vágy, hogy végre döntőt játsszunk, remélhetőleg sokat tudunk majd meríteni az előző évet tapasztalataiból” – vélekedett Luka Karabatic, a PSG beállója.

férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő,
elődöntők:
június 17, 15:15: SC Magdeburg–Barcelona
június 17, 18:00: Paris Saint-Germain–Barlinek Industria Kielce

Borítókép: Máthé Dominik (Fotó: Facebook/PSG Handball)

További tartalmak