Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatérésről álmodik a korábbi válogatott szélső

Visszatérésről álmodik a korábbi válogatott szélső

MTI
Sunajko Stefan, a szerb Dinamo Pancevo balszélsője szívesen visszatérne a magyar kézilabda-válogatottba.

A 25 éves, zombori születésű játékos korábban a szerb utánpótlás-válogatottakban szerepelt, majd 2021-ben és tavaly 11 mérkőzésen 27 gólt szerzett a magyar felnőtt nemzeti csapatban. Legutóbb október közepén, a litvánok elleni győztes Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára, és bár bekerült a bő keretbe a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt, a tornára nem utazhatott.

„Szeretnék még játszani a magyar válogatottban. Úgy volt, hogy ott leszek a világbajnokságon, de a szövetségi kapitány az utolsó pillanatban úgy döntött, mégsem. Nem tudom, miért hagytak ki, szerintem jól edzettem, részemről minden rendben volt” – nyilatkozta szerdán az MTI-nek Sunajko.

Hozzátette, különösen azért csalódott, mert két-három évig játszott José María Rodríguez Vaquero irányításával, a kapitány mégsem hívta őt fel, hogy közölje vele a döntését.

A balszélső korábban az RK Graficar Bezden és az RK Crvenka csapatában szerepelt, majd 2016-ban Szegedre került. Később a svéd IK Sävehof és a Tatabánya együttesét is erősítette, majd tavaly nyáron igazolt – Dörnyei Boriszhoz hasonlóan – a Dinamo Pancevóba. Jelenlegi csapatával negyedik lett a szerb élvonalban (29 mérkőzésen 128 gólt szerzett), a legjobb 16-ig jutott az EHF Kupában (nyolc meccsen 26-szor talált be), illetve döntőbe jutott a Szerb Kupában.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült éremmel zárni a bajnokságot, pedig mindent megtettünk érte. Nagyon nehéz szezon volt, a rájátszásra négy-öt játékosunk kiesett sérülés miatt, ezért a fiataloknak is játszaniuk kellett, így pedig ez volt a realitás” – magyarázta.

Hozzáfűzte, mivel nyolc év után tért vissza a szerb ligába, és sok minden változott, idő kellett a beilleszkedéshez, de amikor ez sikerült, jól ment neki a játék. Mint elmondta, egyáltalán nem bánta meg, hogy a Dinamót választotta, majd megjegyezte, az előző évekhez képest javult a bajnokság színvonala, de azt már az évad előtt tudni lehetett, melyik négy-öt csapat fog osztozni az első négy-öt helyezésen.

A szezonból még két találkozójuk van hátra, a kupadöntő két mérkőzése, de egyelőre nem tudják, mikor játszanak, mert ellenfelük, az RK Vojvodina a bajnoki fináléban is érdekelt.

Bár az idény végén lejár Sunajko szerződése, még nem tudja, hol folytatja a pályafutását. Elárulta, szeretne még külföldön játszani, de Szerbiában is jól érzi magát.

Borítókép: Kairó, 2021. január 15. Sunajko Stefán (b) és Élcio Fernandes, a Zöld-foki Köztársaság kapusa a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, az A csoportban játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzésen Kairóban 2021. január 15-én. MTI/EPA/AFP

További tartalmak