Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: „Büszkén kitartottam és nem sírtam” – hazai pályán elbúcsúzott Szucsánszki Zita és Elek Gábor

Videó: „Büszkén kitartottam és nem sírtam” – hazai pályán elbúcsúzott Szucsánszki Zita és Elek Gábor

m4sport.hu
Pénteken játszotta utolsó hazai mérkőzését az FTC-Rail Cargo Hungaria, az édesapjáról elnevezett csarnokban búcsúzott a Bajnokok Ligája négyes döntője előtt Elek Gábor, és Szucsánszki Zita is.

 

„Nem igazán lehet megszólalni – mondta utolsó hazai mérkőzése után Szucsánszki Zita. – Mindig belegondolok, hogy idejöttem 18 évesen és megfordult velem a világ. Nagyon jó érzés ide tartozni, mi a Gabival mindig Fradisták maradunk. Egy szakasza lezárult az életemnek”

Hozzátette: „Nagyon sokat, sőt, szinte mindent ennek a klubnak köszönhetek”.

A Ferencváros bejelentett visszavonultatja Szucsánszki Zita 8-as mezszámát. A klub honlapjának szombati híradása szerint ez a negyedik mezszám, amit a jövőben nem osztanak ki, korábban Szarka Éva (4), Pádár Ildikó (5) és Kökény Beatrix (9) számát vonultatták vissza.

Szucsánszki 18 évvel ezelőtt igazolt a Ferencvároshoz, első aranyérmét 2006-ban nyerte az EHF Kupában. Egy évvel később bajnok lett, de NB I-es aranyérme van még 2015-ből és 2021-ből is. A Magyar Kupa-serleget háromszor emelhette magasba, 2017-ben, 2022-ben és 2023-ban, míg a KEK-ben kétszer ért a csúcsra, 2011-ben és 2012-ben.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria az MTK Budapest ellen játszotta utolsó mérkőzését az NB I. idei szezonjában, az Elek Gyula Arénában búcsúzott a szurkolóktól a távozó vezetőedző, Elek Gábor is.

„Szerintem most erre nehezebb volt készülni lelkileg, mint a jövő heti MVM Dome-ra. Nyilván tudtuk, ennek itt csak egy tétje van, hogy elsírom-e magam, vagy sem. Ez azért nehezebb volt, de büszkén kitartottam és nem sírtam. Egy félelmetes élménnyel lettem ma is gazdagabb. Ilyenkor mindig rájövök, ez az a klub, amelyik szerintem a világnak a csúcsa. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ennyi időn keresztül ide tartozhattam” – mondta a szezon végén távozó vezetőedző.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Érd, 2023. április 29. Elek Gábor, a ferencvárosi csapat vezetőedzője a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, FTC-Rail Cargo Hungaria és a francia Metz HB mérkőzésén az Érd Arénában 2023. április 29-én. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak